salakmotor

2021.05.18. 09:38

Ifjú vaspapucsosok nívós versengése

Rangos mezőny érkezik a nagyhalászi U19-es Európa-bajnoki selejtezőre.

ML

Mateusz Cierniak (elöl) az egyik nagy esélyes

Fotó: sporttvp.pl

Ez bizony már a célegyenes. Még néhány nap, és felcsapódik a rajtszalag a Nagyhalász Speed­way Ringen. A néhányszor átszabott menetrend első versenyét egyből az U19-es Európa-bajnokság egyik elődöntője jelenti. A profi világot ostromló trónkövetelők közül a legjobbak jutnak majd a fináléba.

Ami a pályát illeti, minden rendben van. Ugyan a vasárnap tervezett edzést az eső miatt elhalasztottuk, remélhetőleg az időjárás kegyes lesz hozzánk szombaton.

Sorra jöttek a név szerinti nevezések, és ezek alapján nívós versengésre van kilátás.

– Az indulók közül többen motoroztak már a pályánkon, amelyen minden készen áll a versenyhez – tudatta érdeklődésünkre Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa.

A viadal egyik nagy esélyese a lengyel Mateusz Cierniak, akinek nem lesz ismeretlen a halászi ovál, hiszen tavaly a MACEC Kupán diadalmaskodott. Honfitársa, Michal Curzytek is igen tehetséges, nem véletlenül versenyez már az Extraligában. Többször szórta már a salakot Nagyhalászban a cseh Petr Chlupác, tavalyelőtt az U21-es Eb-selejtezőn.

A nagyapja is húzta

Két német versenyző is jön, közülük Ben Ernst fiatal kora ellenére már 250 köbcentis világbajnok, a napokban kötött új szerződést egy wittenburgi szponzorral. Az édesapja és a nagyapja is salakmotorozott, utóbbi még az NDK színeiben.

A vasárnapi edzést a nagy eső miatt elhalasztották, remélhetőleg szombaton kellemes idő várja majd a versenyzőket és ami nagyon fontos, a nézőket.

A járványügyi előírások alapján csak védettségi igazolvánnyal lehet belépőt váltani, a tizennyolc éven aluliak pedig csak ilyen igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében nézhetik a versenyt.

ML


Salakmotor

U19-es Európa-bajnokság, az indulók a startszámmal

1. Francis Gusts Lettország

2. Marcus Lill Észtország

3. Ben Ernst Németország

4. ?

5. Füzesi RichárdMagyarország

6. Anže Grmek Szlovénia

7. Karol Župinski Lengyelország

8. Erik Bachhuber Németország

9. Ernest Matjusonoks Lettország

10. Mathias Tressarieu Franciaország

11. Pavel Kucha Csehország

12. Michal Curzytek Lengyelország

13. Petr Chlupác Csehország

14. Miran Praznik Szlovénia

15. Mateusz Cierniak Lengyelország

16. Gilkes GIlkes Nagy-Britannia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában