amerikai foci

2021.05.06. 09:25

Kezdésként kiütéses spártai győzelem

A leveleki együttes foghíjasan aratott nagy sikert története első tétmeccsén.

MK

A fehér mezes levelekiek Jászberényben kezdték a bajnokságot

Fotó: WOLVERINES

Egy újonnan alakult egyesületnek mindig nehéz megtennie az első lépéseket. Ez általánosságban is igaz, de hatványozottan így van egy amerikaifutball-csapat indulásánál, ami a koronavírus-járvány közepén igyekszik felkészülni története első bajnoki idényére. Szó se róla, a Divízió II.-es Levelek Spartans AFC nem épp ideális állapotban vágott neki a május másodikai, jászberényi összecsapásnak.

Fegyelmezetten, nagy szívvel

– A koronavírus harmadik hulláma a mi felkészülésünket is befolyásolta, tavasz elején mindenfajta tevékenységet felfüggesztettünk – beszélt az előszezon utolsó heteiről Szépe József, az egyesület vezetője. – Nagyon szűk a játékoskeretünk, ezért is mindenki egyetértett abban, hogy minimálisra csökkentsük a találkozásokat. A felkészülési tervünk ment a kukába, közvetlenül az első mérkőzés előtti hétvégén összesen egy edzésünk volt, ami csökkentett létszámmal megvalósult. Ez annyira intenzívre sikerült, hogy három játékost elveszítettünk sérülés miatt. Tovább nehezítette a felkészülésünket, hogy a kezdő irányítónk, Tóth Gábor kölcsönben Dabason játszott, és ő is megsérült. A bemutatkozó mérkőzésen nagy fejfájást okozott a legjobb keretet összerakni, mert huszonhatan indultunk útnak a negyven fővel kiálló Wolve­rines ellen.

A Spártaiak a nehézségek ellenére fantasztikus eredményt értek el, 49–7-re legyőzték vendéglátójukat.

– Több sebből véreztünk, ennek ellenére a srácok nagyon higgadtan és fegyelmezetten próbálták követni a taktikai utasításokat, nagy szívvel játszottak. Sajnos a mérkőzésen is volt sérülés, az egyik játékosunknak eltört a bokája.

A futó hátára vette a csapatát

– Összességében uraltuk a meccset, próbáltunk biztosra menni és a passzokat hanyagolni. A földön tartottuk a labdát, s a futójátékosunk, Németi Soma óriásit játszott, négy touchdownt szerzett, több mint háromszáz yardot ért el, egyedül vitte a hátán a csapatot. A védelemből mindenkit ki kell emelnem, mert a hét pont elfogadható, soha rosszabb védelmi teljesítményt! Bízom benne, hogy az első hazai mérkőzésünkön is tudjuk ezt hozni. A végeredményt látva azt gondolhatná az ember, hogy papírforma-­győzelmet arattunk, de ha mögé nézünk, ez egy óriási munkának az eredménye volt, meg kellett dolgozni érte – tette hozzá Szépe József.

A leveleki együttes május 22-én hazai pályán folytatja a bajnokságot az Újpest Bulldogs ellen.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában