mennyei

2021.05.05. 14:12

Kikapott a kupadöntőn, egy álommal szegényebb a Tarpa

Megyénk bajnoka az utolsó pillanatig küzdött, de rengeteg helyzetet kihagyott a Dunavarsány ellen.

Rozman Sándornak (hátul) is volt lehetősége a gólszerzésre

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Impozáns stadion, szép idő, szurkolók a lelátón, esély egy kupagyőzelemre – nagy napra készültek a tarpaiak. Az Amatőr Kupa szerdai döntőjére több mint háromszáz kilométert utazó egyesület úgy érkezhetett meg a Budapestre, hogy az idénybeli három fő célja közül egyet múlt hétvégén kipipált a megye egyes bajnoki cím bebiztosításával. A következő lépcsőfok a kupagyőzelem, amit a Magyar Kupában legtovább jutott két csapat valamelyike szerezhetett meg.

A friss bajnoknál ugyanakkor a jelen sikerei mellett a múltról sem feledkeztek meg, a mérkőzés előtt a Pest megyei ellenfél, a Dunavarsány legjobb góllövőjét köszöntötték: Bata Csongor a 2013-2014-es szezonban 32 mérkőzésen 55 gólt szerzett a tarpai csapatban.

Sajnos a következő percekben is Bata, illetve társai lehettek boldogabbak, ugyanis a Varsány egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva nagyon korán előnybe került. A hideg zuhany felébresztette Sándor Istvánékat, sorra jöttek a helyzetek a másik kapu előtt. Előbb Kovács Tamás bravúrral védte Gál Richárd közeli fejesét, a 18. percben az addigi legszebb akció végén Vajda Artúr lövése egy védőről pattant az alapvonalon túlra, nem sokkal később Vajda ismét lövéssel próbálkozott, ahelyett, hogy megjátszotta volna a kapu elé üresen érkező Rozman Sándort, aki fél perccel ezután maga is elpuskázott egy nagy helyzetet. A rutinos támadó a 30. percben is közel járt a gólszerzéshez, de a kaputól három méterre nem találta el az elé passzolt labdát.

Szóval próbálkozott a Tarpa becsülettel, a jobb szélen különösen veszélyes támadásokat vezetett, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor születik meg az egyenlítő találat. Ehelyett a Dunavarsány a semmiből növelhette volna az előnyét a 32. percben, de előbb a léc, majd Somogyi Pál hárított.

A fordulás után sem lassított a Tarpa, voltak gólszerzési lehetőségek és tizenegyesgyanús szituáció, sőt, léc és les miatt meg nem adott gól is. Túlságosan kinyílt a csapat, amit kihasznált a Dunavarsány, Bata Csongor végigért egy kontrával, s növelte a különbséget, majd két perccel később le is zárhatta volna a meccset, ám elhibázta ziccerét.

A Tarpa mindent egy lapra feltéve rohamozott, a csereként beállt Szabó Roland gólja visszahozta a reményeket, és a 83. percben az egyenlítés is nagyon közel volt, de Djácsenkó Vitalijt szerelte a kapus, Tüzes Zsolt lövését pedig egy védő rúgta ki a gólvonalról. Az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés, megyénk bajnoka folyamatosan támadott, de nem tudott másodszor betalálni, így a kevesebbet hibázó Dunavarsány nyerte meg az Amatőr Kupát.

Labdarúgás: Amatőr Kupa

Tarpa–Dunavarsány 1–2 (0–1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Horváth P. (Ring, Marozsi).

Tarpa: Somogyi – Fülöp, Kurilcsik, Gál, Szics – Fejes (Tüzes, 69.), Dobrovolszki (Losonczi, 78.) – Vajda (Trombola, 78.), Sándor, Buda (Djácsenkó, 63.) – Rozman (Szabó, a szünetben). Edző: Ivanicja Mihály.

Dunavarsány: Kovács – Králik (Hacioglu, 90.), Sós, Schmidtka, Meiszter (Kiss, 73.), Sipos (Harangozó, a szünetben) – Mag – Bihari (Kreisz, 95.), Kis – Novák, Bata. Edző: Hollik András.

Gól: Szabó (80.), illetve Novák (8.), Bata (68.).

Percek események

8. perc: Bata balra játszott Meiszterhez, aki laposan a kapu elé tekert, a hosszún üresen érkezett Novák és a léc alá lőtt, 0–1.

68. perc: Novák fejjel megcsúsztatott labdájával Bata a félpályától egyedül törhetett kapura, utolérték a védők, de estében, 15 méterről a kapuba emelt, 0–2.

80. perc: egy lövés Gálról Szabó elé pattant, aki 8 méterről, kissé jobbról a bal alsóba lőtt, 1–2.

Mesterszemmel:

Ivanicja Mihály: – A futballt gólra játsszák, sajnos mi hiába alakítottunk rengeteg helyzetet, csak egyszer tudtunk betalálni. Köszönjük mindenkinek, aki szurkolt nekünk!

Megyénkbeli döntősök:

Győztes: Nagyecsed (1985), Baktalórántháza (1992), Nyírmeggyes (1995), Kemecse (1999), Várda SE (2005), Sényő (2018).

Ezüstérmes: Tiszavasvári (1978), Nagykálló (1987), Záhony (1991), Ibrány (1992), Nyírcsaholy (1994), Nagyvarsány (2002), Nyírbátor (2010), Baktalórántháza (2017), Tarpa (2021).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában