SUP

2021.05.06. 09:13

Leveleken lesz a balatoni SUP-világbajnokság főpróbája

Az ASG SUP-versenysorozat harmadik versenye egyben Magyar Kupa is lesz.

KM

A leveleki sajtótájékoztató résztvevői

Fotó: Pusztai Sándor

A harmadik egyben kettős verseny is lesz. Miként arról már beszámoltunk, az egyre népszerűbb vízi sportág, a SUP nyáron megyénkben is bemutatkozik.

Az ASG SUP-versenysorozat nyitánya július derekán a Rétközi-tavon lesz, a második fordulónak július utolsó és augusztus első napján Géberjénben a Holt-Szamos ad otthont. A záróversenyt augusztus 28–29-én Leveleken rendezik. Ez a találkozó a kajak-kenu szövetség számaiban indulóknak egyben a Magyar Kupa is lesz.

Hazai Vizeken evezhetnek

Mindezekről szerdán délelőtt Leveleken adtak tájékoztatást. Berényi Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség marketingigazgatója örömmel közölte, hogy a szövetség nyerte el az ICF SUP-világbajnokság rendezési jogát, amelynek szeptemberben a Balaton lesz majd a helyszíne.

Az augusztus végi leveleki versenyen profik és amatőrök is indulnak, előbbieknek ez világbajnoki főpróba is lesz minden bizonnyal külföldi indulókkal.

A SUP népszerűségéről annyit mondott, hogy tavaly a Balaton-átevezésen hatszázan lapátoltak a deszkákon. Elmondta, hogy a szövetség beindítja a Hazai Vizeken sorozatot, amelyen májustól szeptemberig tucatnyi vízitúraversenyt és SUP-találkozókat rendeznek.

Hajdu Laura és Gyetvai Gergely SUP-versenyzők, ott voltak a SUP-bajnokság versenyeiről tartott sajtótájékoztatón a leveleki versenyhelyszínen szerdán. Szabolcsveresmart, Géberjén és Levelek települések adnak otthont a júliusban és augusztusban rendezendő ASG SUP-bajnokságnak, illetve a II. SUP Magyar Kupa versenyeinek | Fotó: Pusztai Sándor

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy támogatják a szabadidős rendezvényeket, annak pedig külön örül, hogy a SUP három látványosnak ígérkező találkozóját rendezik majd megyénkben.

Dr. Turóczyné dr. Székely Anita leveleki polgármester megköszönte, hogy ismét ilyen rangos vízisport-eseményt rendezhetnek Leveleken, és reméli, hogy nagy sikere lesz a találkozónak, amellyel hagyományt szeretnének teremteni.

A sorozatról részletes információt adott Béres Szabolcs, a versenyeket szervező Hunakamo SE elnöke. A tájékoztatón ott volt Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Kökény Roland olimpiai bajnok és Mikucza Tamás, az esemény fővédnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában