Tenisz

2021.05.30. 17:13

Marci behúzta az első meccset

Az olasz Fabio Fognini lesz a következő ellenfele a Roland Garroson.

Fucsovics Márton is elkezdte remélhetőleg sokáig tartó szereplését a Roland Garroson. A magyar teniszező (44. a világranglistán) a francia Gilles Simon ellen lépett pályára. Tavaly Kölnben már találkoztak egymással, akkor a harminchat esztendős francia nyert.

Az első szettben jól kezdett Marci, egymás után kétszer brékelt és meglépett 5:2-re . Aztán kicsit megtorpant, de tudott újítani és végül 55 perc után előnyhöz jutott.

A második felvonás már sokkal simább volt, Marci háromszor elnyerte ellenfele adogatójátékát és mindössze egy játék engedélyezett a gallnak az ötven perc során.

A harmadik etapban 2:1 után brékelt Marci és úgy nézett ki, hogy sínen van a szett. Simon azonban másként gondolta és sikerült is elvennie a magyar teniszező adogatójátkát, a sajátjánál pedig már 40-O volt az állás. Ekkor azonban Marci nagyon összpontosított és parádés labdamenetek után visszabrékelt és már csak egy játéknyira volt a meccs megnyerésétől. Ott is volt a lehetőség, hiszen meccslabdához jutott, ám elszúrta a röptét, a francia pedig élt a lehetőséggel és egyenlített (5:5). Fokozódott a fesztültség, mert 6:5-nél hiába ütött kettős hibát a francia, Marci a jobb lábát fájlalva nem tudott élni a lehetőséggel. Így jött a rövidítés. Marcinak három meccslabdája volt, a harmadiknál látványos labdamenet után a francia hosszút ütött így Marci megnyerte az egy híján száz perces záró szettet és tovább jutott. A következő körben az olasz Fabio Fognini (29.) lesz az ellenfele.

Férfi egyes, főtábla, 1. forduló

Fucsovics Márton (44.)-Gilles Simon (69.)

6:4, 6:1, 7:6 (7-5)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában