kézilabda

2021.05.07. 09:52

Megfelelő motivációval jó meccs lehet

Bozidar Bursac a fejekben próbált rendet tenni a bajnoki hajrára.

BB

Vasas Györgyék a Hatvant fogadják

Fotó: Km-archív/Sipeki Péter

Miután április 17-én a Ferencváros U22-eseitől vereséget szenvedett a Nyíregyházi KC NB I/B-s gárdája, biztossá vált, hogy a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül kiesett az osztályból. Így nem maradt más hátra Varga Lászlóéknak, mint hogy egymásért küzdve, emelt fővel játsszák le a maradék négy mérkőzésüket. Az első ebben a sorban az Ózd elleni volt, amelyen az első félidőben olyan nagy előnyt adtak a házigazda borsodiaknak, amit nem sikerült ledolgozniuk a második játékrészben, így vereséget szenvedtek. Bozidar Bursac csapata pénteken a Hatvant látja vendégül a Continental Arénában.

Ha a mieinknek nincs is tétje a mérkőzésnek, a hevesieknek annál fontosabb a találkozó. A Bárány Zsolt edzette csapat ádáz harcot folytat a bennmaradásért, Hudák Henrikéket mindössze egy pont választja el a kiesést érő tizedik helytől, így kettőzött erővel érkeznek Nyíregyházára. A két gárda novemberben találkozott egymással fordított felállásban, akkor a hazaiak örülhettek a végén, a találkozó legeredményesebb vendégjátékosa az a Gubó Alex volt kilenc találattal, aki nemrég NB II.-es bajnoki címet ünnepelhetett a Nyírbátorral.

– Két hete léptünk utoljára pályára, azóta a fejekben kellett rendet tenni, elsősorban mentálisan próbáltuk felkészíteni a csapatot a bajnokság hátralévő szakaszára – mondta Bozidar Bursac, a Nyíregyházi KC edzője.

Hektikus csapat

– Továbbra is létszámproblémákkal küzdünk, Nagy Leventének Achilles-problémái vannak, Gadnai Attila nemrég kapta meg az oltást, nem tudom, milyen állapotban lesz pénteken, Csikós Patriknak kifordult a bokája, így az ő játéka is kérdéses. Ezzel még nem értünk a végére, Baráth Gergő és Kerezsi Ádám a héten érettségiztek, ezért csütörtökön edzettek először – sorolta a gondokat a szerb szakember.

– A Hatvan nagyon hektikus csapat, ha teljes kerettel áll ki és akar játszani, akkor bárkire veszélyes lehet. Ha sikerül megfelelő motivációval pályára lépnünk, egy jó mérkőzést játszhatunk – zárta Bozidar Bursac.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában