Kézilabda

2021.05.15. 20:03

Mezőkövesden is kikapott az NYKC

A mindkét félidei rossz kezdés megpecsételte Varga Lászlóék sorsát.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az idény utolsó idegenbeli mérkőzésén a Mezőkövesd vendége volt a Nyíregyházi KC NB I./B-s alakulata. A hazaiak a negyedik helyről, míg a vendégek az utolsó helyről vágtak neki a találkozónak. Kezdésként a borsodiak gyorsan berámoltak ötöt, mindeközben a nyíregyháziaktól két embert is kiszórtak a játékvezetők. Az első vendégtalálatot Fábián Vince jegyezte a 9. percben.

Ezután felébredtek Csikós Patrikék és folyamatosan dolgozták le hátrányukat, kettőre meg is közelítették ellenfelüket, de tovább nem sikerült csökkenteniük a különbséget. A vendégek hálóőre jó napot fogott ki, rendre hárította a nyíregyházi kísérleteket. Kerezsi kiállítását követően már hattal mentek a hazaiak, amelyből kettőt sikerült ledolgozni a játékrész végéig.

Fordulás után frissebben, fegyelmezettebben kezdte játékot a Mezőkövesd, ismét úgy rámoltak be ötöt, hogy a vendégek részéről nem érkezett válasz. A második harminc perc első nyíregyházi találatára hat percet kellett várni, akkor Vasas volt eredményes. A játékrész derekára már tíz volt a különbség és félő volt, hogy újabb nagy pofonba szaladnak bele Gadnai Attiláék.

A végére azonban összekapták magukat és tisztességesnek mondható vereséget szenvedtek, amelynek különbsége lehetett volna kevesebb is, ha hatékonyabban használják ki javukra megítélt hétmétereseket. A Nyíregyházi KC pénteken a Kecskemét ellen zárja a szezont.

Mezőkövesd-Nyíregyházi KC 33-26 (17-13)

Mezőkövesd, néző, v.: Kovács, Papp.

Nyíregyháza: Gadnai – Csikós 5, Takács 3, Varga 4/2, Fábián 7, Kerezsi 3, Vasas 2. Csere: Both (kapus), Baráth 1, Horváth 1. Edző: Bozidar Bursac.

Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 6/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában