Az én Eb-m

2021.06.23. 07:51

A Beregben is magasra szökik az Eb-láz

Élete eddigi legnagyobb sportélményének tartja a magyar–francia meccset.

LTL

Filep Sándor (jobbra) barátjával, Mándi Zoltánnal a Puskás Arénában

Forrás: olvasónktól

Az én Eb-m: Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, a helyi sportegyesület korábbi elnöke

– Csodálatos futballmeccsek részese lehettem életem során, de a Magyarország–Franciaország találkozó mindent felülírt. Áldom a sorsot, hogy saját szememmel láthattam a bravúrdöntetlent. A Puskás Arénában eltöltött idő minden pillanata örök emlék számomra – fogalmazott patetikusan Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, a beregi sportegyesület korábbi elnöke.

Filep Sándor (jobbra) barátjával, Mándi Zoltánnal a Puskás Arénában
Fotó: olvasónktól

Örömünnep a szentélyben

– Jó érzés egyébként is magyarnak lenni, de az Európa-bajnokság hazai mérkőzésen ez hatványozódik. Amikor megszereztük a vezetést, a közel 60 ezer ember olyan fiesztát rendezett, amiről még most is hatalmas élmény beszélni. A félidőben a mellékhelyiségekben, a folyosókon, a stadion rejtett zugaiban is ünnepeltek, és bár egyenlítettek a franciák, a végén sem csitult az öröm­ünnep. A Puskás Aréna egy olyan szentély, melyre szüksége van a nemzetnek.

Vásárosnaményban is tetten érhető az Eb-láz fokozódása.

– A közparkban felállított sátorban éppúgy élvezhetőek a meccsek a kivetítőn, mint a Szilva Termál- és Wellnessfürdőben. Baráti társaságok szurkolnak a lapcsánka, a sör, az üdítő mellett.

Bízik a magyarokban

Filep Sándor tökéletesen tisztában van az erőviszonyokkal, de töretlenül optimista:

– Komoly erőt képviselnek a németek, meggyőző volt a játékuk a portugálok ellen. Én mégis amondó vagyok, hogy képesek vagyunk ismét meglepetést okozni.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában