megyei I.

2021.06.08. 09:28

A csabaiaknak a bab is hús volt

A tarpaiak a csodában bízhatnak a szombati békési visszavágón, előtte pedig még kupáznak.

ML

Az első félidőben sok izgalmas pillanat volt a lila mezes vendégek kapuja előtt

Fotó: Pusztai Sándor

Nem sikerült. Sajnos. Kapott gól nélkül szerette volna lehozni az NB ­III.-ba jutásért kiírt osztályozó első meccsét a Nyír-Wetland megyei osztályban veretlenül bajnok Tarpa. Az ellenfél a Békéscsaba II. volt, és a békésiek vasárnap délután „visszaéltek” a vendégjoggal.

Elpuskázott lehetőségek

Ők nem kaptak gólt, viszont hármat is szereztek, ezzel nagy lépest tettek a feljutásért, igaz, szombaton még ott lesz a visszavágó. A ­meccs után a tarpaiak vacsorával látták vendégül a lilákat, akiknek igencsak ízlett a babgulyás, nekik egyébként még a bab is hús volt, pedig utóbbiból is bőven volt a hatalmas üstben.

– Az első félidőben jó játékot nyújtottunk, kidolgoztunk legalább három nagy helyzetet – kezdte vissza­pillantását az osztályozóra Huszák Géza, a Tarpa megbízott edzője.

– Aztán egy óriási hibából gólt kaptunk, onnantól megváltozott a játék. Nekünk muszáj volt menni előre, mert előnyt szerettünk volna szerezni a hazai pályán. Ez kedvezett a csabaiaknak, akik éltek is vele. Azt mondom, hogy a remény hal meg utoljára, ám tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel.

– Az ellenfélnél legalább nyolcan játszottak olyanok, akik több NB II.-es mérkőzésen pályára léptek, néhányan folyamatosan játszottak – folytatta Huszák Géza. – Megint elmondom, hogy igazságtalan ez az egész rendezés. A tizennégy csapatból kihúztak hatot, amelyek automatikusan feljutottak, a többinek viszont két meccset is játszaniuk kell ezért.

Szerdán kupáznak

– Sokkal korrektebb és sportszerűbb lett volna négy csoportot kialakítani, és a körmeccsek döntöttek volna a feljutásról. Az sokkal igazságosabb lett volna, mint kihúzni egy golyót. Ráadásul a múlt héten is játszottunk kupameccset, szerdán ismét fogunk, utána megyünk Békéscsabára. Nem irigylésre méltó a játékosaink helyzete – így Huszák Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában