Teke

2021.06.24. 08:20

A dobogóra gurította magát Dávid

Több sportágat is kipróbált, majd a teke mellett tette le a voksát.

BB

Molnár Dávid bronzérmet nyert a sprint számban

Forrás: egyesület

A közelmúltban rendezték a serdülők országos egyéni bajnokságát, amelyen szép nyíregyházi siker született, Molnár Dávid, a Nyíregyházi TK játékosa a sprint számban a harmadik helyen végzett.

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola 9.-es tanulója három éve kötelezte el magát a teke mellett.

Beérett a sok munka

– Kisebb koromban én is több sportágat kipróbáltam, először fociztam, aztán kosárlabdáztam, de azt is abbahagytam két év után. Aztán az egyik barátom születésnapján elmentünk bowlingozni, ami nagyon megtetszett, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy valami ilyesmivel szeretnék foglalkozni, így kezdtem el 2018 őszén tekézni – mondta a 15 éves játékos. – Először csak edzésekre jártam, aztán később mérkőzéseken is szóhoz jutottam. Nagyon jó itt a közösség, ami rögtön megfogott, és még futni sem kell, amit nem nagyon szeretek – tette hozzá hamiskás mosollyal.

A Nyíregyházi TK felnőttcsapata ebben az idényben a Szuperligában indult, így az ifisták is ebben az osztályban mérették meg magukat, a siker azonban sokáig elkerülte őket. Tavasszal aztán beérett a sok-sok munka, és három szép győzelmet is arattak, legyőzték a Kazincbarcikát, majd a Ferencváros és a Győr ellen is két pontot szereztek, ami elmondása szerint nagy lökést adott neki a folytatáshoz.

– Ezek előtt sok mérkőzésen csak kevés fával kaptunk ki, így nagyon érett már a győzelmünk, ami nagy boldogsággal töltött el bennünket.

Dávid aztán a felnőttek között is debütált.

– A Zalaegerszeg elleni mérkőzésen játszhattam a nagyok között, jó volt beleszagolni egy kicsit a felnőttek küzdelmébe, nagy megtiszteltetés volt ilyen jó nevű ellenfelek mellett dobóállásba lépni. Természetesen semmiféle elvárás nem volt velem szemben, edzőm, Mogyorósi Péter annyit kért, hogy élvezzem a játékot.

A csapatbajnokság végeztével aztán megkezdődtek a küzdelmek az országos egyéni bajnokságban is. Dávid a kelet-magyarországi és a budapesti régió tekéseinek selejtezőjén a Fradi tekecsarnokában egyéni csúcsot elérve kvalifikálta magát az országos döntőbe, ahol rajta kívül Végvári Krisztián és ifj. Szojka Miklós képviselte a nyíregyházi színeket.

Nyáron sem áll le

– A korábbi edzésmunkát annyival bővítettük, hogy speciálisan készültünk a sprint számra, amely során egy versenyző tíz teli dobást követően tíz tarolást gurít – magyarázta Dávid. – A selejtezőn egyértelműen a továbbjutás volt a cél, az már csak hab volt a tortán, hogy sikerült egyéni legjobbamat teljesítenem. A múlt heti országos döntőben pedig az volt a célom, bekerüljek a legjobb húsz közé, ami sikerült is, nagyon örülök, hogy sprint számban a dobogóra tudtam állni.

A bajnokságnak ugyan vége, azonban Dávid nem enged ki teljesen, elmondása szerint a nyári szünetben biciklizéssel tartja szinten magát, hogy megfelelő formában kezdhesse meg a felkészülést.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában