röplabda

2021.06.07. 09:01

A fiatalok bizonyíthattak

Tóth Fruzsina örül, hogy olyan válogatottnak a tagja, amire a vidámság jellemző.

MK

Tóth Fruzsina

Fotó: MRSZ

Európa-liga a felkészülés jegyében. A magyar női röplabda-válogatott sikeres Európa-bajnoki selejtezőt követően Prágában játszotta le az Arany Európa-liga csoportkörének két fordulóját. A mieink több alapemberüket nélkülözve, megfiatalított csapattal utaztak Csehországba, ahol a horvátokat és a fehéroroszokat egyszer-egyszer megverték és kikaptak tőlük, valamint kettős vereséget szenvedtek a házigazda ellen.

Látták, min kell javítani

A mieink hat meccséből ötön játszott a nyíregyházi Tóth Fruzsina, aki ezeken a találkozókon az együttes első számú liberója volt.

– Fiatal csapattal indultunk el Prágába, nem játszottunk még így együtt, mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy nagyon jó két hetet tudhatunk magunk mögött – mondta el lapunknak Tóth Fruzsina.

Az volt a cél, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, valamint így, fiatal összeállításban is megmutassuk, hogy mire is vagyunk képesek.

– Mindkét tornán sikerült a csapatnak jó teljesítményt nyújtania. Az Eb-felkészülést segítette, hogy különböző technikai elemekben megmutatkoztak a hiányosságaink. Amennyire csak tudunk, próbálunk ezen javítani a következő felkészülés alatt.

Motiváltan várja a folytatást

– Jól éreztem magam nagyon, szerencsére volt lehetőségünk Prága városát felfedezni és kicsit körbenézni – tette hozzá a 21 éves röplabdázó. – Örülök, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a tagja, amire a vidámság és a jókedv jellemző. Remélem, a következő felkészüléstől is kemény munkával és közös erővel nagyon jó eredményt tudunk elérni az Eb-n!

Az Európa-bajnokság augusztus 18-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában