Mennyei megyei I.

2021.06.22. 07:57

A tortáról csak a hab hiányzik

A Tarpa veretlenül lett bajnok, de nem sikerült feljutnia az NB III.-ba.

MK

Felemás szezonon van túl a Tarpa SC, hiszen a klub a megye egyben és a Magyar Kupában is fantasztikusan szerepelt, ám a habot nem sikerült feltenni a tortára.

– Nem volt kimondott cél a bajnoki cím megszerzése, viszont úgy voltunk vele, ha odakerülünk, akkor szeretnénk megnyerni – értékelte a mögöttünk hagyott idényt Tóth Pál, az egyesület elnöke. – Jó csapatunk volt, jól álltunk össze nyáron, a Magyar Kupában főtáblára jutottunk, és ott is szerepeltünk egészen addig, amíg a Diósgyőr ki nem ejtett minket. Bejutottunk az Amatőr Kupa döntőjébe, ott sajnos nem sikerült nyerni. Úgy gondolom, azon a mérkőzésen is jobban játszottunk ellenfelünknél, de veszítettünk, ilyen a futball (2–1-re nyert a Dunavarsány – a szerk.). Utána a bajnokságban is meneteltünk, igaz, hogy tavasszal döntetleneket is játszottunk, de veretlenül nyertük meg a megye egyet, ami nagy dolog.

Emelt fővel az osztályozón

Az elnök kérdésünkre azt mondta, a csapatot az összetartó ereje és a kiváló közössége emelte a megyei riválisok fölé, valamint az, hogy fizikailag erősebb volt mindenkinél. A NB III.-ért folytatott harcban viszont ez is kevésnek bizonyult, a beregi gárda szerencsétlenül járt a sorsolással: a Békéscsaba második csapata 5–1-gyes összesítéssel nyerte a párharcot.

– Igazságtalanságnak érzem a rendszert, mert hat csapat feljutott játék nélkül, a többieknek osztályozót kellett játszaniuk, és mi sajnos NB II.-es játékosokkal rendelkező klubot kaptunk – fogalmazott a sportvezető. – A szabályok megengedik, hogy másodosztályban játszó futballisták is pályára léphetnek, mi ebbe szaladtunk bele. Ott is emelt fővel veszítettünk, két jó mérkőzést játszottunk, az NB II.-es rutin döntött.

Egyeztetnek a játékosokkal

A csapat még alakulóban van, de már most lehet mondani, hogy Tarpán szem előtt tartják a címvédés lehetőségét.

– A héten mindenkivel beszélünk, meglátjuk, ki szeretne elmenni, ki szeretne maradni. Több edzővel is beszéltünk már, de ezen a szálon sincs még konkrétum. Szeretnénk a csapatot egyben tartani, szükséges posztokra igazolni és azzal a szándékkal nekimenni a megye egynek, hogy ha tudjuk, akkor újra megnyerjük – tette hozzá Tóth Pál.

Tarpai számok

Végeredmény

1. hely 30 23 7 – 81-22 76Hazai pályán

2. hely 15 12 3 – 49-10 39Idegenben

1. hely 15 11 4 – 32-12 37

Házi góllista

18 gólos: Vajda Artúr. 7 gólos: Buda Péter. 6 gólos: Gál Richárd. 5 gólos: Dán Vaszily, Djácsenkó Vitalij, Nádimov Norbert, Rozman Sándor, Tüzes Zsolt. 4 gólos: Fejes János. 3 gólos: Dobrovolszki Jenő, Sándor István. 2 gólos: Trombola Vilmos, Barta Gábor, Kurilcsik Viltálij, Rácz István, Szabó Roland. 1 gólos: Fülöp Krisztián, Lyáh Artúr, Losonczi Bence, Szics Olekszij.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában