Salakmotor

2021.06.19. 18:30

Ausztrál győzelem a halászi oválon

Ez bizony olyan volt, mint amilyennek egy salakmotoros GP-kvalifikációnak lennie kell.

Szombaton délután tizenkét nemzet vaspapucsosai ültek motorra a Nagyhalászi Speedway Ringen, hogy eldöntsék: melyik négy motoros jut a kvalifikáció döntőjébe. Nagymenőkből nem volt hiány, miként izgalmakban és látványos motorozásokban.

A tizennegyedik futamban kiderült, hogy nem lesz százszázalékos teljesítmény, mert az addig két futamgyőzelemmel bíró ausztrál Rohan Tungete csak második lett a lett Oleg Mihailovs mögött.

A nagy vesztesek között van Grigori Laguta, aki két éve a challenge minden futamát megnyerte, Most is jól kezdett, aztán végül kilenc ponttal nem jutott tovább. A dán Patrick Hansen peches volt, mert a tizenötödik futamban az élről kellett feladnia mert elszakadt a lánc.

A tizenharmadik futam balszerencsés volt, hiszen az ukrán Marko Levshin és a német Kevin Wölbert buktak. Levisint kizárták, az ismételt futamban is volt bukás, ami után a cseh Eduard Krecmar nem tudta folytatni, így a tartalék Kovács Roland is lehetőséget kapott és egy pontot ért el. A tizennyolcadik körben a másik tartalék, Bárány Márk is rajthoz állhatott, de csak két méternyit ment előre, mert leállt a motorja.

A húsz futam után kiderült, hogy két különversenyre van szükség. Először a két tizenegy pontos indult, a lengyel Pawel Przedpelski és az orosz szövetséget képviselő Sergey Logachev parádés küzdelme után a lengyel ért be elsőként és szerezte meg a továbblépést jelentő negyedik helyet.

Az elsőséget eldöntő párviadalban a Tungate biztosan nyert a német Martin Smolinski ellen. Így az eredményhirdetésnél Nagyhalászban először hangzott fel az ausztrál himnusz. Tungate egyként a verseny legjobb idejét (55.92) motorozta, így megérdemelten végzett az élen. A verseny az égieknek is tetszhetett, mert az eső elkerülte a halászi katlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában