megyei I.

2021.06.16. 09:25

Bronzérmet ért a pihenő nélküli tél Újfehértón

Az újfehértóiak a második hely megszerzéséhez is közel voltak.

MK

Zámbó Dánielék (14) megtáltosodtak tavasszal

Fotó: KM-archív

Az Újfehértó hamar megvetette a lábát a megyei első osztályban. Piskóti Zsoltéknak az előző, újonc­idényükben sem nagyon kellett hátrafelé pillantaniuk, majd a mögöttünk hagyott szezonnak már az első hetei is a további fejlődésről tanúskodtak.

– Úgy mentünk neki a szezonnak, hogy a negyedik–hetedik hely valamelyikét célozhatjuk meg – értékelt Piskóti Zsolt.

– Épp a hetedik helyen fordultunk ősszel, így lényegében tudtuk teljesíteni, de nagyon bosszantó volt, mert hiába volt az elején nehezebb sorsolásunk, több pontot ­szereztünk, mint az őszi szezon második részében. Úgy éreztem, és beszéltük is a vezetőkkel, hogy maradt ebben több is. Éppen ezért novemberben nem álltunk le, szinte csak karácsony és az újév hetében pihentünk. Jól sikerült így a felkészülésünk, már az edzőmeccsen érződött, hogy több lehet ebben a keretben.

Ezen az úton maradnának

Az Újfehértó tavasszal 14 mérkőzésen keresztül nem talált legyőzőre, s a harmadik helyen fejezte be a szezont.

– A végére utolért minket is, hogy nem tudtunk ugyanabban az összeállításban pályára lépni, plusz fejben már én is éreztem tompaságot az utolsó fordulókban. Ettől függetlenül nem panaszkodhatunk, két idegenbeli vereség csúszott be, de például hazai pályán a nyírgyulaji, őszi vereség óta veretlen maradt a csapat.

Az ezüstérem sorsa a kezünkben volt, éppen lecsúsztunk róla, de semmilyen hiányérzet nincs bennünk emiatt

– fogalmazott a tréner.

– A célokat még át kell beszélni a vezetőkkel, függ az erősítésektől is, de továbbra is ezen az úton haladnánk a fiatalokkal – beszélt Piskóti Zsolt a jövőről. – Az új stadion jövőre megépülhet, akkor lehet beszélni még nagyobb célokról. Ha a következő idényben is harcban lehetünk a dobogóért, akkor elégedettek leszünk.


Újfehértói mutatók

Végeredmény

3. hely 30 18 6 6 71-49 60

Hazai pályán

3. hely 15 11 3 1 36-20 36

Idegenben

3. hely 15 7 3 5 35-29 24

Házi góllista

14 gólos: Papp Csaba. 11 gólos: Seres Konrád. 7 gólos: Petics György. 6 gólos: Kántor Tamás. 5 gólos: Dénes Krisztián, Mátrai Norbert. 4 gólos: Boros Máté. 3 gólos: Torma Tamás. 2 gólos: Zámbó Dániel. 1 gólos: Tóth Szabolcs, Kerecsen József, Filep Richárd, Molnár Levente, Ónadi László, Daróczi Patrik, Pallai Gergő, Csizmarik Ádám, Tóth Erik, Veres Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában