salakmotor

2021.06.16. 09:38

Dennis kedvenc oválján motorozhat

Kiváló vaspapucsosok indulnak szombaton a nagyhalászi GP-kvalifikáción.

ML

Két éve az U21-es Eb-selejtezőn Fazekas Dennis (fehérben) már versenyzett Marko Levishinnel (piros)

Fotó: ML

Az égiek alaposan bedurrantak, így az előrejelzések szerint kánikulában rendezik a Nagyhalász Speedway Ring idei nagy durranását. Szombaton a salakmotoros Grand Prix-kvalifikáció egyik állomása lesz a nagyhalászi ovál, amelyen minden készen áll a rangos megmérettetésre.

Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalász Motorsportjáért Egyesület elnöke nem a sor végére áll, ha dolgozni kell. Kedden reggel sem volt rest, bepattant a locsolókocsiba és körözött a salakon.

Napi hetvenezer liter

– A pályát nem a verseny napján kell előkészíteni, hanem folyamatosan – mondta érdeklődésünkre Albók József. – Mivel nagy meleget jósolnak a hét közepétől, locsolni kell a pályát, hogy megfelelő minőségű legyen. Éppen ezért naponta mintegy hetvenezer liter vízzel locsoljuk a pályát, hogy a szokásos magas színvonalon várjuk a kiváló versenyzőket.

Azokból bizony nem lesz hiány, elég, ha csak végignézzük a startlistát. Jobbnál jobb, kemény profi bajnokságokban vérteződő motorosok húzzák majd a gázt. Miként arról már beszámoltunk, a magyar szövetség, a MAMS színeit Fazekas Dennis és a bolgár Milen Manev képviseli. Tartalékként Kovács Roland és Bárány Márk kaphat lehetőséget.

A tizenkilenc esztendős Fazekas Dennis kedvenc pályája a nagyhalászi ovál, hiszen két éve a MACEC Kupán itt aratta első nemzetközi győzelmét. Az elmúlt esztendőt számára is átírta a pandémia, remélhetőleg idén nem így lesz.

– Nagyon bízom benne, hogy ez egy sikeres esztendő lesz – indította a beszélgetést Fazekas Dennis. – Sajnos a junior világbajnoki selejtezőn nem indultam, az idén eddig csak a szlovén, szlovák és magyar közös bajnokság nyitófordulóján álltam rajthoz, és kilenc pontot motorozva a nyolcadik lettem. Vasárnap már voltam Nagyhalászban a nyílt edzésen, remélhetőleg sikerült megtalálni a megfelelő beállításokat. A kedvencem a nagyhalászi ovál, egyrészt az első győzelmem miatt, másrészt kiváló minőségű a pálya, a salak, így kívül is remekül lehet motorozni. A mezőny nagyon erős, többekkel már volt szerencsém együtt motorozni. Szombaton mindent megteszek azért, hogy sikeresen szerepeljek és minél több pontot gyűjtsek be.

Védettségi igazolvánnyal

Szombaton délelőtt tízkor kezdődik a kötelező edzés, a GP-kvalifikáció első startjának ideje: 15.15.

Csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők válthatnak jegyet, aki még nem kapta meg ezt a dokumentumot, mobilra is letöltheti, mert a bejáratnál ellenőrizni tudják. A tizen­nyolc éven aluliak csak felnőtt kíséretében nézhetik meg a remélhetőleg nívós vetélkedést.


Startlista

1 Marko Levishin ukrán

2 Martin Smolinski német

3 Rohan Tungate ausztrál

4 Sergey Logachev

5 Patrick Hansendán

6 Fazekas Dennis

7 Eduard Krcmár cseh

8 Oleg Mihailovs lett

9 Viktor Palovaara svéd

10 Kim Nilsson svéd

11 Grigorij Laguta

12 Kevin Wölbert német

13 Milen Manev bolgár

14 Dimitri Bergé francia

15 Pawel Przedpelski lengyel

16 Jevgenij Kostigovs

Tartalékok

17 Kovács Roland

18 Bárány Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában