Kézilabda

2021.06.30. 07:51

Dominik valóra váltotta álmát

A válogatott játékos két évre szóló szerződést kötött a Paris Saint-Germainnel.

BB

Máthé Dominik jövő nyáron csatlakozik a PSG-hez

Forrás: psg.fr

A nyíregyházi Máthé Dominik az elmúlt szezonban klasszissá érett a Bajnokok Ligájában rendszeresen szereplő norvég Elverum csapatában. A balkezes játékos csapata legeredményesebbje volt a sorozatban, emellett válogatottunk húzóembere volt a januári egyiptomi világbajnokságon, és oroszlánrészt vállalt az ötödik hely kivívásában. Így nem csoda, hogy kapós volt a játékospiacon, le is csapott rá az európai szűk elithez tartozó Paris Saint-­Germain. Kérője volt bőven, ő mégis a franciák ajánlatát fogadta el.

Fekszik neki a spanyolos játék

– Több csapat is megkeresett, Magyarországról a Veszprém és a Szeged is érdeklődött –kezdte Máthé Dominik, aki azt is elárulta, hogy német kérője is akadt. – A Füchse Berlin érdeklődött, de bevallom, az egyik szempontom az volt, hogy mindenképpen a Bajnokok Ligájában játszhassak, és a német csapat nem felelt meg ennek a feltételnek. Régóta egyik kedvenc csapatom a párizsi, fiatalabb koromban jártam is mérkőzésükön, ugyanis a testvérem Párizsban vízilabdázott, és amikor nála jártam, kimentünk pár mérkőzésre. Egy álmom vált valóra azzal, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-­Germainhez. Hihetetlen érzés, alig várom, hogy ebben a mezben léphessek pályára. Várnom kell azonban még egy évet, de addig is minden alkalmat megragadok arra, hogy továbbfejlődjem, és bebizonyítsam: nem véletlenül választottak engem.

Posztjáról Namid Remili a jövő nyártól a Kielcéhez szerződik, Dominik azonban nem marad rivális nélkül, a lett óriással, Dainis Kristopanssal kell megküzdeni a játékpercekért.

– Különböző a játékstílusunk, védekezésben is más lesz a feladatunk, azt hiszem, jól kiegészítjük majd egymást. Biztos vagyok benne, hogy nem a kispadra igazoltak, hiszen a csapat edzője, Raúl González szorgalmazta az idehozatalomat. A spanyol stílus, amit preferál, nem lesz ismeretlen, a válogatottban is ezt játsszuk. Szóval remélem, nemcsak én tudok profitálni a klubváltásból, hanem a válogatott is – mondta a jobbátlövő.

Karbantartja magát

Klubtársa, a francia válogatott szélsője, Luc Abalo korábban évekig a PSG-t erősítette, a szerződést megelőzően mégsem beszélt vele Dominik.

– Mindkettőnknek nagyon sűrű volt a programja, ő már az olimpiára készül a válogatottal, de amint aláírtam, az elsők között volt, akivel megosztottam a hírt. Nagyon örült neki, gratulált, és még az Instagram-oldalára is kitette egy történetben.

Dominik most szabadságát tölti, de a pihenés mellett erőnléti edző segítségével tartja magát karban. Július 20-án utazik vissza Norvégiába, hogy elkezdje a felkészülést a következő szezonra – ami az elmondása szerint hosszú lesz, hiszen a bajnokság mellett az Elverum szabadkártyát kapott a Bajnokok Ligájába, és fél szemmel már a jövő januári magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra is figyel.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában