megyei I.

2021.06.15. 09:21

Erőn felül teljesített az Ecsed

Homann Richárd csapata a megye egy második helyén végzett.

MK

A Nyír-Wetland megyei I. osztály mögöttünk hagyott idényének egyik legnagyobb meglepetését a Nagyecsed szolgáltatta, azzal, hogy a második helyen végzett. A csapat irányítását szeptember végén vette át Homann Richárd, akivel először még vereséget szenvedett az együttes, majd ötmeccses veretlenségi sorozattal zárta az idő előtt véget ért őszi szezont.

Jó eredmények, jó hangulat

Az ecsediek tavasszal összeraktak egy tíz mérkőzésből álló pozitív sorozatot, ami megalapozta a második helyet.

– Télen csak annyit beszéltünk meg, hogy szeretnénk az élmezőnyhöz tartozni – emlékezett vissza Homann Richárd.

– Még talán azt sem mondhatom, hogy titkon reméltem a második helyet, erőn felül teljesített a csapat, pláne annak fényében mondom ezt, ahogy alakult az idény vége. Nem mondok újat, más csapatokat is elért betegség, sérülés, mi is létszámgondokkal küzdöttünk. Ezúton is köszönöm annak a négy-öt ifistának, akik a végén csatlakoztak hozzánk. Szeretném továbbá kiemelni Ascsillán Lászlót, aki súlyos sérülés után már abbahagyta a játékot, majd amikor szükség volt rá, első szóra jött segíteni, amit külön köszönök neki. Büszke vagyok mindenkire, nagyon szép eredményt értek el a fiúk.

Az edző azt mondja, a győzelmek remek hangulatot hoztak, ami nagyot lendített a csapaton, ennek köszönhető a jó szereplés.

– A mezőnyből kimagasodott Tarpa ellen négy mérkőzést játszottunk, a kupában és a bajnokságban is mind a négy meccsünk egy egyre végződött (a Magyar Kupa megyei selejtezőjének tavalyi és idei kiírásában is tizenegyesekkel jutott tovább a Tarpa – a szerk.). Csengerben is nagyon jó meccsünk volt, minden klappolt, öt nullára nyertünk – idézte fel a tréner a csapat legjobb mérkőzéseit.

Ne legyenek létszámgondok

Homann Richárd a következő idényről még nem akart bővebben beszélni, de azt elárulta, igazolásokra szükség lesz, hogy ne küzdjenek ismét létszámgondokkal.


Ecsedi mutatók

Végeredmény

2. hely 30 19 5 6 58-37 62

Hazai pályán

1. hely 15 13 2 – 35-12 41

Idegenben

5. hely 15 6 3 6 23-25 21

Házi góllista

14 gólos: Angyal Norbert. 8 gólos: Marinas Vasile. 7 gólos: Erdős Márk. 6 gólos: Kóka Róbert. 4 gólos: Bulyáki Krisztián, Madzin István, Somlyai Gábor. 3 gólos: Bulyáki Attila. 2 gólos: Müller Zsolt. 1 gólos: Nyíregyházi Gábor, Demeter Sándor, Bernáth Martin, Nyíri Gyula.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában