Tenisz

2021.06.29. 07:38

Értékes skalpot szerzett Fucsovics Marci és továbbjutott Wimbledonban

Az olasz Jannik Sinner elleni meccset a tervezettnél jóval később kezdték.

KM

Fucsovics Marci remek teljesítménnyel jutott tovább a következő körbe

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Hétfőn délutánig a bizonytalanság volt a biztos Wimbledonban. Londonban esett az eső, így a füves tornán a fedetlen külső pályákon halasztani kellett a kezdést. Így például Fucsovics Marci (48. a világranglistán) és a tizenkilencedik kiemelt olasz Jannik Sinner találkozóját. Hol betakarták a 18-as pályát, hol leszedték a ponyvát. Végül mérkőzés.

Ez volt a harmadik meccsük

Tavaly kétszer találkoztak a felek, az Australian Openen Marci nyert 3:0-ra, novemberben Szófiában viszont a 23 éves olasz. Hétfőn a talján kezdett jobban, elnyerte Marci adogatójátékát, igaz, azonnal vissza is kapta a kölcsönt. Sőt, utána brékelt is, igaz, az előnye nem tartott sokáig. Aztán 5–5 után Sinner hozta a szerváit, majd harmadszor is brékelt, ezzel 44 perc alatt 6:3-ra nyerte az első szettet.

A második felvonásban Marci jobban összpontosított, háromszor vette el ellenfele adogatójátékát, igaz, egyszer őt is brékelték, de szintén 6:3-mal 36 perc alatt egyenlített. A harmadik szett kiegyenlített küzdelmet hozott, 3–3 után Marci – miként az első játékban – ismét két bréklabdát hárítva hozta adogatásait. Ugyanezt tette Sinner is, majd Fucsovics türelmesen kivárta, hogy ellenfele hibázzon és a játszma egyetlen brékelésével 58 perc alatt 7:5-re húzta be a játékrészt, és előnybe került.

A negyedik etapban előbb Marci, majd Sinner veszítette el adogatójátékát. Ugyanez ismétlődött meg 2–2 után, majd a babonás hetedik játék hatalmas küzdelem után lett Marcié úgy, hogy Sinner öt bréklabdát hárított. Fucsovics megérezte a győzelem ízét, ismét elcsente ellenfele szervajátékát, így a meccsért adogathatott. Sinner nem adta olcsón a bőrét, nagyot küzdött, és az első meccslabdát hárította, majd a másodikat is. Aztán a harmadiknál úgy adogatott Fucsovics, hogy a labda, ha milliméterekkel is, de csípte a vonalat, ezzel véget ért a 48 perces negyedik szett, amelyet 6:3-ra nyert Fucsovics, így továbbléphet a következő körbe. Mégpedig egy igen értékes skalp megszerzésével. A legjobb 64 között a cseh Jiri Vesely (72.) lesz az ellenfele.

Cicipasz kiesett

A hétfő hatalmas meglepetéseként búcsúzott a néhány héttel ezelőtt a Roland Garroson döntőt játszó, a wimble­doni versenyben harmadik kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz, miután három sima játszmában kikapott a világranglistán 56. helyen álló Frances Tiafoe-tól.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában