játékvezetés

2021.06.10. 09:25

Feketébe öltöztek a fiúk is

Piskóczi Zsolt és két fia ritkán vezetnek együtt mérkőzést.

BB

Piskóczi Viktor, Piskóczi Zsolt és Piskóczi László

Fotó: LTL

Az elmúlt hétvégén a megyei II. osztályú Rakamaz–Geszteréd mérkőzést Piskóczi Zsolt dirigálta, munkáját pedig két fia segítette.

Piskóczi Zsolt 2004-ben vizsgázott le, így a két fiúnak természetes volt, hogy édesapjuk szombaton és vasárnap délután a megyében valahol mérkőzést vezet.

Megtetszett a meze

– Én nem jártam vele a mérkőzésekre, mert abban az időben még a tiszavasvári utánpótláscsapatban fociztam, bátyám, László viszont rendszeresen vele tartott, és megtetszett neki, ezért 2013-ban levizsgázott – emlékezett vissza a kisebbik fiú, Viktor. – Aztán egyszer felpróbáltam apa játékvezetői mezét, és kedvet kaptam hozzá, ezért 14 éves koromban én is levizsgáztam, így azóta mind a hárman aktívak vagyunk.

– Ritka az ilyen eset, alig több mint tíz alkalommal fordult elő, hogy egy mérkőzésre kaptunk küldést, mert én országos kerettag vagyok már két éve, apa és Laca pedig a megye kettőben tevékenykednek.

Természetesen otthon sokat beszélgetünk játékvezetésről, és persze az alapokat mindketten apától tanultuk.

– Amikor egy mérkőzésen működünk közre, akkor már előtte az autóban megbeszéljük a teendőket, és természetesen a szünetben is átbeszéljük az első félidő eseményeit. Párszor előfordult, hogy „megtaláltak” mindhármunkat, szerencsére mindannyian ki tudjuk zárni a külső körülményeket, és csak a meccsre koncentrálunk. Szerencsére azonban többnyire nincs problémánk ezzel, mert sokat számít az, hogy apa hosszú idő óta játékvezető, ezért nekünk könnyebb dolgunk volt, mert hamarabb elfogadtak bennünket – zárta Piskóczi Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában