Szpari

2021.06.22. 15:02

Fokozatosan lendülnek munkába a Szpari focistái

A szlovéniai edzőtáborban öt felkészülési meccset akar játszani a Szpari.

Fotó: Mán László

Ez bizony kánikula volt a javából. Kedden délelőtt is tréningeztek a Nyíregyháza Spartacus focistái, és fél tizenkettőhöz közeledve csak azért volt elviselhető az örökösföldi klíma, mert lengedezett a szél. Az edzés zárásként kocogtak a focisták, majd a helyükre vitték a kapukat és mehettek zuhanyozni. Aztán a gyepen elkezdődött a sajtótájékoztató.

A Volán-pályán is edzenek

Elsőként Kozák Attila, a klub ügyvezetője tudatta a részvevőkkel, hogy a terveknek megfelelően június derekán átadták a stadiont a beruházónak. Jó hírként könyvelte, hogy a Volán-pálya felújításával több edzéslehetősége lesz elsősorban az utánpótlásnak. Miként arról már beszámoltunk amíg elkészül az új nyíregyházi stadion, a csapat albérletben fog játszani.

– Két helyszín jött szóba, Kisvárda és Balmazújváros, végül a hajdúságiakkal kötöttünk két évre szóló megállapodást. Az újvárosiaknak megyei I. osztályú csapat van, amelyik nem a stadionban játszik, így azon csak mi fogunk mérkőzni, így a gyep meglesz kímélve. Autóval egy óra alatt ott lehetnek majd a szurkolóink, akinek a megértését kérjük – így Kozák Attila.

– Azzal kezdeném, hogy az elmúlt szezonban az irányításommal nem teljesítette a célt a csapat ami az első hatba kerülté volt és mi a hetedik helyen végeztünk – vettet át a szót Sándor István szakmai tanácsadó. – Ezt nagyon szégyellem, ám azzal is tisztában voltam, hogy az első év erre is rá fog menni.

– A klub vezetésével egyetértésben változott a szakmai stáb és a keret is. Az előző szezonban Gálhidi György és Szatke Zoltán személyében két védő is volt a szakmai stábban. Most szeretnénk támadóbbá tenni ezért Szergej Pacaj vezetőedző mellett Ruszlán Csernijenkó asszisztens edző lesz. Az új vezetőedző a Balmazújvárossal és az MTK-val pályaedzőként már feljutott az NB I-be.

Fiatalok és ambíciózusak

Az új szakmai stáb fiatal és ambiciózus. A játékoskeretnél szempont volt, hogy minél több saját nevelésű fiatal kapjon lehetőséget. – Az elsző szezonban nagyon kevés gólt szereztünk, a védekezést megoldottuk ám a támadások hatékonyságával már volt gond. Ezért is igyekeztük itt erősíteni – fűzte még hozzá Sándor István.

Fotó: Mán László

– Már a múlt héten elkezdtük a munkát, túl vagyunk az orvosi vizsgálatokon, megvannak az eredmények. Fokozatosan lendülünk majd bele, a játékosok hozzáállásával minden rendben van. Már várom a szlovéniai edzőtábort, aho több edzőmérkőzést is fogunk játszani. – tudatta Szergej Pacaj.

És még valami. A hírek szerint a gergelyiugonyaiak nem indulnak a megyei I. osztályban, amennyiben erre lehetőséget kap a Szpari II, akkor él is vele.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában