RabócsiRing

2021.06.17. 10:08

Főszerepet kapnak a gumifüstölők

A Komplex Drift Games robogósok, kamionhúzók és driftesek kánikulai versengését ígéri.

ML

Kemény külföldiek várnak a legjobb magyar pilótákra

Fotó: drifting.hu

A hétvégén a driftesek is elkezdik idei versengésüket a máriapócsi RabócsiRingen. A Komplex Drift Games elnevezésű találkozó három látványosságot is kínál. A robogósok számára is elindul a bajnokság, az indulóknak szombaton délelőtt 300 kört kell teljesíteniük, ami 360 kilométert jelent. Vasárnap dél­előtt nem a lóerők, hanem az emberi erők kerülnek reflektorfénybe a Kamionhúzó Liga második fordulójában.

A szombat és a vasárnap délután viszont már csak a driftesekről fog szólni, számukra a verseny a hazai bajnokság és a Közép-európai Kupa futama is lesz.

Az elmúlt esztendőben nagy küzdelmet hozott az országos bajnokság; a profiknál végül Piskóti Kevin nyert Zamecz Norbert és Laczkó Ákos előtt. Ők ismét főszereplők lehetnek, ám az újonnan pro licencet szerző versenyzők, Natalia Iocsak és Adam Claudiu Gabriel megtréfálhatják őket.

– A máriapócsi pálya számomra attól igazán különleges, hogy ez egy igazi versenypálya. Ehhez még hozzájön az is, hogy a pálya adottságai lehetővé teszik az esti versenyeket, amiknek a hangulata egyszerűen semmi máshoz nem hasonlítható. Ha egy ilyenre ellátogat az ember, szinte biztos vagyok benne, hogy megfertőzi, mint ahogy engem is néhány évvel ezelőtt – nyilatkozta a tavalyi bronzérmes Laczkó Ákos.

Remek a nyomvonal, az aszfalt

A pro 2-es kategóriában Bognár Tamás a címvédő, Cselőtei Patrik ezüstérmes, míg Orbán Zsombor bronzérmes volt tavaly.

– A pálya nyomvonala és ívei adottak, az aszfalt jó minőségű. Nagyobb élményt ad ilyen pályán csatázni, mint bóják között. Persze vannak nehézségei, és veszélyesebb is, de pont ettől tetszik jobban – így Orbán Zsombor.

A nevezési lista folyamatosan frissül, ám az előjelek alapján remek versengésre van kilátás. A Komplex Drift Games mindkét napján csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők válthatnak jegyet. A tizennyolc éven aluliak felnőtt kíséretében nézhetik meg a remélhetőleg nívós vetélkedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában