Ibrány

2021.06.18. 09:23

Ibrányban folytatódik az országúti kerékpárosok nagy hazai megmérettetése

Közel kétszáz kilométernyi tekerés vár az elit tagjaira. A Giro d’Italián remekelő Valter Attila is indul az Ibrányból rajtoló országúti bajnokságon.

KM

Hrenkó Norbert

Fotó: Vígh Attila

Úgy néz ki, nem csak a kilométerekkel, a kánikulával is meg kell majd küzdeniük a kerékpárosoknak a hétvégén.

Ibrány vasárnap immáron negyedszer lesz a házigazdája az országúti kerékpárosok nagy hazai megmérettetésének, az országos bajnokságnak.

– Szombaton Ibrányban folytatódik az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetségének sorozata, amely egyben a Master Országos Bajnokság is lesz.

A megszokott nyomvonalon

– A 14,8 kilométeres körpálya nyomvonala megegyezik a korábban már megismert, illetve a másnapi elitbajnokság útvonalával. A szombati viadalon az amatőr kupában megszokottaknak megfelelően lettek kijelölve a távok, így egy 29,6, egy 59,4 és egy 103,6 kilométeres futam állítja kihívás elé a résztvevőket. Ugyanezen a pályán rendezzük majd vasárnap az elit/U23-as bajnokságot, ahol dél­előtt 10 órakor rajtolnak el a hölgyek, akikre hét kör, azaz 103,6 kilométer vár, majd közvetlenül az ő befutójuk után 13:30 órakor vágnak neki a maguk tizenhárom körének – 192,4 kilométer – a férfiak – nyilatkozta Solymosi János, az NYKSE elnöke, a versenyek főszervezője.

Ami az országos bajnokság elitmezőnyét illeti, a férfiaknál már nevezett a májusi Giro d’Italián remekelő Valter Attila, az év első háromhetes körversenyét ugyancsak végig tekerő Dina Márton és a címvédő Filutás Viktor is. A mezőny tagja a nyíregyházi Hrenkó Norbert, aki a kecskeméti MKB Cycling Team kerekeseként idén harmadik lett a hegyi bajnokságon.

Norbinak ismerős a pálya

– Nagyon jól ismerem ezt a pályát, elég sokat is versenyeztem már rajta. A közel 200 kilométeres táv várhatóan rendesen megrostálja majd a mezőnyt. Azt várom, hogy az utolsó húsz-harminc kilométeren indul meg az érdemi harc. A minimális célkitűzés, hogy az első tíz között zárjak, de szeretnék dobogóra állni és harcban lenni a bajnoki címért – fogalmazott Norbert.


Útlezárások

A verseny ideje alatt az érintett útszakaszon mindkét napon időszakos forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre kell számítaniuk a közlekedőknek június 19-én, szombaton 12 óra 45 perctől 18 óra 30 percig, majd június 20-án, vasárnap 9 óra 45 perctől 18 óra 30 percig az alábbi útvonalon

Ibrány, Hősök tere (rajt)

Ibrány, Árpád utca

Ibrány, Rozmaring utca

3821. számú út

Paszab, Gilányi utca

3823. számú út

Búj, Kossuth út

Búj, Hermina tanyai út

Ibrány, Kossuth utca

Ibrány, Óvoda utca

Ibrány, Lehel utca

Ibrány, Hősök tere (cél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában