kézilabda

2021.06.11. 09:09

Inkább kiszolgál a gólkirály

Varga László edzőjétől tudta meg, hogy ő végzett a góllövőlista élén.

BB

Varga László

Fotó: Dodó Ferenc

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Nyíregyházi KC utolsó helyen végzett az NB I/B Keleti csoportjának küzdelmeiben, így búcsúzott az osztálytól. A kiesés azonban nem Varga Lászlón múlott, hiszen a csapat kapitánya 139 találattal a góllövőlista élén végzett. A rutinos játékos nem először bizonyult az osztály legeredményesebb gólszerzőjének, 2003-ban, 18 évesen a Fehérgyarmat színeiben 213-szor volt eredményes, ami mérkőzésenként közel tíz találatot jelentett, ezt egyébként azóta sem sikerült túlszárnyalnia senkinek.

Egy gól döntött a végén

Izgalmasan alakult a gólvágók párharca a végére, hiszen a Nyíregyháza május 23-án játszotta utolsó találkozóját, amelyen Varga László 11 gólt dobott, ez volt a szezonban a negyedik olyan mérkőzése, amelyen 10-szer vagy annál többször volt eredményes. A címért azonban még a mezőkövesdi Jancsó Nándor is versenyben volt, a lehetőség adott is volt számára, hiszen a borsodiaknak ekkor még két mérkőzése hátravolt. Előznie azonban nem sikerült, mert a Ferencvárosnak, majd a DEAC-nak is nyolcszor talált be, utóbbin semmit nem bízott a véletlenre, csapata összes büntetőjét magára vállalta, de kétszer hibázott, így csak egy gólra tudta megközelíteni Varga Lászlót.

– Nem követtem az eseményeket, edzőnk, Bozidar Bursac szólt, hogy én végeztem az élen.

Én nem azzal foglalkozom, hogy hány gólt lövök, sokkal fontosabbnak tartom, hogy nyert vagy veszített-e a csapat.

– Szerencsére olyan játékos vagyok, aki tud alkalmazkodni, ha kell, húzóember tudok lenni, ha kell, a csapat alá dolgozok. Az az igazság, hogy egy kiosztott gólpasszt jobban tudok értékelni, mint egy gólt. Ebben a szezon azonban úgy alakult, hogy többet kellett vállalnom, nyilván így többet is hibáztam, de ez benne van a játékban – fogalmazott Varga László, aki a végén azt is hozzátette, hogy gólkirályi címét gondolkodás nélkül elcserélte volna a bennmaradásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában