asztalitenisz

2021.06.09. 09:27

Írisz közel járt az éremhez

A NAC Nyíregyháza játékosát a magyar bajnok állította meg.

BB

Laskai Írisz hozta a formáját Gödöllőn

Fotó: Km-archív/Dodó Ferenc

Alig hogy véget ért az extraligás csapatbajnokság, egy szusszanásnyi szünetet követően újabb feladat várt a NAC Nyíregyháza játékosaira, Dorogi János tanítványai múlt csütörtökön Gödöllőn indultak az országos felnőttbajnokságon. Laskai Írisz, Adamik Csenge és Pad Franciska egyéniben állt asztalhoz, előbbi kettő párosban is megmérette magát, Pad Franciska pedig az orosházi Varga Bernadett-tel az oldalán próbált szerencsét.

Párosban is a nyolc között

Az egyéni küzdelmek során Pad Franciska nehéz csoportba került: Drabant Anitától, valamint Tanács Nórától is vereséget szenvedve búcsúzott a versenytől. Laskai Írisz és Adamik Csenge viszont csoportjában mindkét mérkőzést megnyerve jutott a 32-es főtáblára. Előbbi a győri Orosz Sárát búcsúztatta, ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé, majd a válogatottságot korábban lemondó, magyar ranglista negyedik helyezett Hartbrich Leonie következett, aki ellen szoros csatában 4–3-ra nyert, a négy közé jutásért azonban a későbbi győztes Imre Leila megállította egy olyan mérkőzésen, ahol három szett is csak minimális különbséggel dőlt el.. Adamik Csenge a főtábla első mérkőzésén kikapott Tölgyes Dorottyától, a nyírbátori játékost egyébként a következő körben Harasztovich Fanni búcsúztatta.

Ami a páros versenyeket illeti, Pad Franciska orosházi társával az első mérkőzésen búcsúzott, a Laskai Írisz, Adamik Csenge duó viszont tovább menetelt. A főtábla első mérkőzésén a Tanács Nóra, Szosznyák Emma párost búcsúztatták, ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé és éremért küzdhettek. Ott azonban az egyaránt felnőtt válogatott Dari Helga, Fejős Anna párossal azonban nem bírtak.

– Laskai Írisz az előző évben is közel volt a dobogóhoz, így elmondható, hogy viszonylag stabil a formája, a legfontosabb versenyeken hozni tudja magát. Ezzel az eredménnyel sok ranglistapontot szerzett, és egyre feljebb araszol a ranglistán – értékelt Dorogi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában