Salakmotor.

2021.06.24. 08:26

Jelest kapott a nagyhalászi ovál

Sikeres volt a GP-kvalifikáció, három esztendőre megvan a Nagyhalász Speedway Ring FIM-licence.

ML

A speedwaygp.com honlap a nyitóoldalán számol be a salakmotoros Grand Prix-kvalifikáció négy szombati versenyéről. Mindenhonnan négyen jutottak tovább a GP Challenge-re, ami augusztus végén lesz a szlovákiai Zsarnócán. Glasgow-ban és a horvát Goricán is százszázalékos teljesítménnyel végeztek az élen, Nagyhalászban volt a legkiélezettebb a küzdelem, hiszen az elsőség és a továbbjutás is különfutamban dőlt el. Információink szerint az olasz Terenzanóban olyan volt a pálya minősége, hogy a vaspapucsosok nagy része bojkottálni akarta a versenyzést.

Ez sikeres világpremier volt

Miként arról már beszámoltunk, a nagyhalászi versenyt különfutam alapján az ausztrál Rohan Tungate nyerte a német Martin Smolinski előtt. Harmadikként a lett Jevgenij Kosigows lépett tovább, a negyedik helyet szintén különfutamban a lengyel Pawel Przedpelski szerezte meg. A világbajnoki mezőny igen nívós versennyel köszönt be a Nagyhalász Speedway Ringre.

– Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen mutatkozott be a pályánk a világ elitjének – kezdte érdeklődésünkre Albók József pályatulajdonos, a Nagyhalászi Motorsportért Sport­egyesület vezetője. – Amellett, hogy egy nagyon jó versenyt csináltunk, a pálya három éve megkapta a nemzetközi szövetség, az FIM licencét. A verseny FIM-zsűrielnöke, a cseh Pawel Ondrasik – aki egyébként versenyző is volt – és a versenybizottság tagjai alaposan elemezték a versenyt, a pálya állapotát, a felkészültséget, és örömmel mondhatom, hogy jeles bizonyítványt kaptunk. A pontos és gyors munkáért, a pályakarbantartásért gratuláltak a verseny személyzetének. Ismét bebizonyosodott, hogy egy pályát nem lehet néhány nap alatt felkészíteni egy ilyen rangos megmérettetésre, azt napról napra gondozni, locsolni és tömöríteni kell, hogy például olyan kánikulában, mint ami szombaton is volt, ne porozzon. Hétfőn reggel az volt az első, hogy mindenkinek megköszöntem a munkáját, hiszen ez közös siker volt.

– A pandémia miatt még több országban jelenthet gondot a versenyrendezés, emiatt kihasználtam az alkalmat, és az FIM-nek jeleztem, hogy idén még szívesen lennénk házigazdái rangos találkozónak. Úgy vélem, hogy erre a szombati megfelelő garanciát jelent. Mi szeretjük a kihívásokat, ha belekezdünk valamibe, azt végig is visszük, mindenben a maximumra törekszünk.

Nagy elismerés

A verseny előtt Herman Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség (Mams) elnöke egy díszes serleggel ismerte el Albók József eddigi munkáját, amelyet a magyar salakmotorozásért tett.

– Nagy meglepetés és megtiszteltetés, egyben jóleső érzés volt az, hogy a szavak mellett így is elismerték a munkánkat – fűzte hozzá Albók József.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában