Atlétika

2021.06.21. 08:23

Kerekes Dóra bulgáriai egyéni rekordja

Tóth Balázs is a harmadik helyen végzett a csapat-Eb-n.

KM

Dóra remekelt

Forrás: Mán László

Sztara Zagora adott otthont szombaton és vasárnap az atlétikai csapat-Európa-bajnokság harmadik vonalának. Végül kilenc nemzet válogatottjai indultak, a házigazda Bulgária mellett Dánia, Horvátország, Izland, Lettország, Litvánia, Szlovákia és Szlovénia voltak a mieink ellenfelei. A Nyíregyházi Sportcentrum két versenyzője kapott helyet a válogatottban, mindketten az első napon szerepeltek és a harmadik helyen zártak. A női diszkoszvetésben Kerekes Dóra a harmadik sorozatban 56,63 méteres új egyéni csúcsot dobott, így a győztes horvát Marija Tolj (58,78) és a második dán Kath­rine Bebe (56,89) mögött végzett harmadikként.

Világcsúcs a férfiaknál

A férfi súlylökésben Tóth Balázs folytatta idei jó szereplését, és bár néhány centivel elmaradt a 18 métertől, a 17,93-től csak a győztes Kristoffer Thomsen (19,21) és a második bolgár Georgi Ivanov (18,10) lökött többet.

Ami a férfi súlylökést illeti, az Egyesült Államok olimpiai válogatóján a 28 éves Ryan Crouser 23,37 méteres dobásával megjavította a világrekordot (23,12), amit Randy Barnes 1990-ben állított fel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában