Az én Eb-m

2021.06.28. 08:35

Nehezen találták meg a konzervnyitót ellenünk

Noha nyeretlenül esett ki a válogatott, semmi okunk sincs a búsongásra.

LTL

„Csóka” szerint jó volt magyarnak lenni

Forrás: Verebélyi János archívuma

Már megint a 84. perc... A portugálok Raphael Guerreiro góljával akkor szereztek vezetést ellenünk, a németek pedig Leon Goretzka találatával ugyanabban a minutumban egyenlítettek. Átok ült rajtunk e tekintetben, mégis áldás nekünk a labdarúgó-Európa-bajnokság, ami lenyűgözte eddig Verebélyi Jánost, az Alanex Kft. ügyvezetőjét. A nyíregyházi cég egyik profilja, hogy impozánssá teszi a Premier League csapatainak ajándéktárgyait a mutatós címkéivel. A Selyem utcán készítik azoknak a nemes nedűknek a feliratait, amelyeket a hazai polcokon nem lehet megtalálni. A Bohemian Brands különlegessége, hogy az italok színei harmonizálnak az adott együttes színeivel (például a Chelsea vodkája kék).

„Csóka” szerint jó volt magyarnak lenni
Fotó: Verebélyi János archívuma

A csapategység ereje

– Eddig is sok színvonalas mérkőzést láttam, de a java az egyenes kieséses szakaszban jön. Kár, hogy a magyar válogatott nem jutott tovább a csoportjából, milyen szuper lett volna a későbbiekben is szurkolni a mieinknek – sóhajtott egyet a korábbi kosárlabdázó, akinek Csóka a beceneve.

Sokat fészkelődött, miközben szárnyalt a csapatunk, mindhárom találkozónkban talált pozitívumot:

– A portugálok ellen nagyon jól zárt a védelmünk, sokáig volt esélyünk a pontszerzésre, aztán a hajrában elszálltak a remények. De ekkor sem zuhantunk össze, kiválóan működött a hátsó alakzatunk a világbajnoki címvédő franciákkal szemben. Fiola Attila góljánál kiugrottam a bőrömből, és bár Antoine Griezmann egyenlített, óriási eredmény a döntetlen. Ki gondolta volna a sorsolás után, hogy az utolsó csoportmeccsünkön lesz esélyünk a továbbjutásra? Joachim Löw együttese nehezen találta meg a konzervnyitót ellenünk. Szalai Ádámnak köszönhetően már megint a mennyekben jártunk, aztán jött egy potyagól, ám Schäfer András fejesével szinte azonnal visszavettük az előnyt. Aztán megint a 84. perc... A 2–2-vel kiestünk, mégis amondó vagyok: jó volt magyarnak lenni az Eb-n. A Himnusz éneklésénél is lehetett látni a csapategységet, ez volt a kulcsa a bravúros szereplésünknek.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában