Labdarúgás

2021.06.12. 19:17

Nem sikerült javítani Békéscsabán

A Tarpa a visszavágón is vereséget szenvedett a viharsarkiaktól.

BB

20210612 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre II. Tarpa SC labdarúgó mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Három gólos előnyének tudatában nem volt sietős szombaton a Békéscsaba második számú csapatának az NB III.-ba jutásért kiírt párharc második mérkőzésén a Tarpa ellen. Így a hazaiak kényelmesen, hátul passzolgattak és láthatóan a kontrákra rendezkedtek be. Ebből aztán már a hatodik percben meg is szerezték a vezetést, egy kósza előreívelést követően a rosszul helyezkedő védők mellett a tizenhatos előterében Ilyés Tamás megszerezte a labdát és a kint álló kapus fölött a kapuba emelte azt. Ezután jött előre becsületesen a Tarpa, de nem volt átütő erő a játékukban, helyzeteket főleg szabadrúgásból és szögletekből tudtak kialakítani a viharsarkiak kapuja előtt.

 

A gólszerzéshez legközelebb Dobrovolszki állt, de fejesét a gólvonalról kifejelte egy védő, majd Vajda lövését védte Czinanó. A félidő ráadásban aztán góllá érett a Tarpa mezőnyfölénye, Tüzes Zsolt bombája talált utat a Békéscsaba hálójába. Fordulás után másolták az első játékrész forgatókönyvét a csapatok, Ilyés három perc elteltével ismét megszerezte a csabaiaknak a vezetést. Ezt követően ismét többet birtokolták a labdát Vajdáék, de helyzetig alig jutottak, némi veszélyt Tüzes tekerése és Sándor életerős lövése jelentett, de mindkét kísérlet célt tévesztett. Az utolsó percek nem a játékról szóltak, a játékvezető kiállította a kakaskdó Márist és három sárga lapot is kiosztott. Végül Ilyés hagyott ki egy ordító helyzetet, a másik oldalon a kapus Rozman lövését paskolta az alapvonalon kívülre. Az eredmény már nem változott, így a Békéscsaba kettős győzelemmel harcolta ki az NB III.-as tagságát.


Békéscsaba II.-Tarpa 2-1 (1-1)

Békéscsaba, 420 néző, v.: Nagy R. (Márkus, Balla)

Békéscsaba: Czinanó – Sipaki, Pilán, Bukor (Máris), Kasik (Farkas), Illyés, Bónus, Csicsely (Varga), Szabó P., Fazekas, Szabó Zs. (Pap) Edző: Brlázs Gábor.

Tarpa: Somogyi – Fejes (Djácsenkó), Tüzes (Losnczi), Dobrovolszki, Nádimov (Rozman), Buda (Szabó R.), Vajda, Fülöp, Zagiev, Sándor, Gál. Megbízott edző: Huszák Géza.

Gól: Ilyés 6., 47.) illetve Tüzes (45+2). Kiállítva: Máris (86. p.)

Huszák Géza: – Nagyon jól futballoztunk, jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen. Sajnos azonban elkövettünk pár hibát, amit ellenfelünk kihasznált, mi pedig helyzetek sokaságát hagytuk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában