salakmotor

2021.06.18. 09:10

Rajtra kész a halászi ovál

A Grand Prix-kvalifikáció izgalmas vetélkedést ígér, kötelező a védettségi igazolvány.

ML

A lengyel Pawel Przedpelski (sárga sisakjelzésben) két éve a challenge-versenyen is itt volt

Fotó: Mán László-archív

Még egy nap, és jön a nagy verseny a halászi oválon. Szombaton kora délután felcsapódik a startszalag a Nagyhalász Speedway Ringen, és kezdődik a salakmotoros Grand Prix-kvalifikáció egyik futama.

Pénteken pályaellenőrzés

A salakmotorozásban megszokott, hogy a versenyzők gyakorta csak a találkozó napján érkeznek meg az aktuális helyszínre.

Az biztos, hogy a rangos megmérettetés hivatalos személyei már itt lesznek legalább egy nappal korábban, hiszen pénteken jön a megszokott pályaellenőrzés. Az ezen részt vevők alaposan szemügyre vesznek mindent. Most is így lesz, a verseny FIM-zsűrielnöke a cseh Pavel Ondrasik, a FIM-döntőbírója az olasz Giuseppe Grandi, a MAMS-küldött Füzesséry Erik, míg a versenyigazgató Daragó Gábor.

Ami az indulókat illeti, a német Martin Smolinski két éve az Európa-bajnoki challenge-­versenyre is hivatalos volt Nagyhalászba, akkor betegség miatt nem állt starthoz. A Münchenben élő motoros jegyzett név a szakmában, nagyon sok értékes trófea áll a vitrinjében, például hosszú pályás világbajnoki elsőség. A hírek szerint a motoros edzésekre boksszal melegít be. A távoli Ausztráliából is érkezik motoros, Rohan Tungate személyében. A mezőny tagja a francia Dimitri Bergé, valamint a lengyel Pawel Przedpelski is. Az idén az Európa-bajnoki döntőbe jutó fiatalok közül Sergej Logachev challenge-viadalon már húzta a halászi oválon.

Délelőtt kötelező edzés

A tartalék Kovács Roland és Bárány Márk lesz. Ők természetesen abban bíznak, hogy lehetőséget kaphatnak majd a rangos megmérettetésen. Erre mindig van esély, a két évvel ezelőtti challenge-találkozón a már említett Smolinski hiányzása miatt az első számú Bjarne Pedersen ugrott be főtáblásnak. Az indulóknak szombaton délelőtt a kötelező edzésen lesz alkalma megtalálni a megfelelő beállításokat.

A mezőny tagjai közül szinte mindenkinek van esélye a továbbjutást jelentő helyek megszerzésére, a napi forma dönthet majd a végső sorrendről.

Még egy fontos információ. A versenyre ismét csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek válthatnak jegyet, és a tizennyolc éven aluliak ilyen felnőtt kíséretében léphetnek be a nézőtérre, a tizennégy éven aluliaknak pedig nem kell belépő.


A nagyhalász GP-kvalifikáció startlistája

1 Marko Levishin (ukrán)

2 Martin Smolinski (német)

3 Rohan Tungate (ausztrál)

4 Sergej Logachev (lengyel)

5 Patrick Hansen (dán)

6 Fazekas Dennis

7 Eduard Krcmár (cseh)

8 Oleg Mihailovs (lett)

9 Viktor Palovaara (svéd)

10 Kim Nilsson (svéd)

11 Grigorij Laguta (lett)

12 Kevin Wölbert (német)

13 Milen Manev (bolgár)

14 Dimitri Bergé (francia)

15 Pawel Przedpelski (lengyel)

16 Jevgenij Kostigovs (lett)

17 Kovács Roland

18 Bárány Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában