Az én Eb-m

2021.06.30. 07:37

Senki nem ronthatta el a müncheni élményt

A nyíregyházi szurkoló Németországba is elkísérte a válogatottat.

MK

Forrás: Olvasói fotó

A Mastiffs szurkolói csoport tagjának, Kozma Ádámnak nem csak a Nyíregyháza Spartacus mérkőzésein van „kötelező jelenése”, hanem a magyar válogatott mérkőzésein is, így természetesen a nemzeti csapat Eb-mérkőzéseit sem hagyta ki.

Fotó: Olvasói fotó

– Öt éve ott voltam Marseille-ben, idáig az volt életem legnagyobb futballal kapcsolatos élménye – mesélte Kozma Ádám. – Ahogy Budapesten összeállt a szurkolói menet, hasonló érzések rohantak meg. Jó volt olvasni, hogy sokan akartak magyarok lenni, a világ minden pontjáról dicsérték a szurkolást és a csapatot. Mert hogy a válogatottat is volt miért! A portugálok elleni meccsen kapu mögött álltam, a lelátó lépcsői is tömve voltak, óriási hangulat uralkodott. Schön Szabi góljánál haverokkal és idegenekkel egymás nyakába borulva ünnepeltünk. Sajnos nem adták meg a találatot, szerintem ez megtörte a szurkolókat és a csapatot is, aztán lett, ami lett, de mindenki büszke volt így is. A francia meccset ilyen szempontból nem is tudom különválasztani, hihetetlen volt azt is átélni.

Ádám azt mondja, a szervezés is az egyik legprofibb volt, amivel valaha találkozott. Németországban aztán már más hangulatban szurkolhattak, ugyanis a hazai drukkerek közül jó néhányan folyamatosan provokálták a magyar tábort, a Himnuszt kifütyülték, és a rendőrök mondvacsinált okokkal többeket előállítottak.

– Talán amiatt is volt nagy élmény, mert nem ilyen hangulatra számítottunk. Örülök, hogy mindenki tartotta magát és nem ült fel a provokációnak. Mindenért cserébe aztán hamar elhallgattak a hazai szurkolók. Lenéztek minket, fel sem merült bennük, hogy a magyaroknak bármilyen keresnivalójuk lehet. Teljesen megdöbbentek, amikor vezetést szereztünk, majd a második gólunk után is értetlenség ült az arcukon. Sajnos jött, ami jött, de ismét büszkék voltunk. Annál nagyobb dicséret nincsen, hogy a németek hazai pályán húzták az időt ellenünk. Öt éve a marseille-i meccs után egy büfés lány kérdezte, mi lett az eredmény. Mondtam neki: egy egyre nyertünk. Most a francia és német mérkőzés után ugyanezt tudjuk elmondani. Hidegrázós volt a Himnuszt énekelni, és jó látni, hogy végre van csapatunk – tette hozzá a nyíregyházi szurkoló.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában