Labdarúgás

2021.06.12. 08:28

Strandfoci – folytatódik a hagyomány

Idén is megrendezik az ország legnagyobb strandfocitornáját.

BB

20190721 Sóstó fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Strandfoci a sóstói strandon.

Forrás: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor

A strandfoci szerelmesei idén nyáron sem maradnak program nélkül, a hagyományokat folytatva, július 15-e és 18-a között immár kilencedik alkalommal rendezik meg az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területén a Fatum Property Kupát, amelyre már most nagy az érdeklődés.

– Az elsőn még csak nyolc csapat indult, majd az ország legnagyobb ilyen rendezvényévé nőtte ki magát a sóstói strandfocifesztivál, amelyen az első napon hat női csapat is pályára lép. Ebben az évben is 40-42 csapatot várunk, amelyek zömmel megyénkből és a környező megyékből érkeznek, de a fővárosból is várunk csapatokat. Az első nevezés, mint ahogy évek óta, most is Vácról futott be – tájékoztatta lapunkat Dajka László főszervező.

A mérkőzéseket 36x25 méteres nemzetközi méretű pályán rendezik a strandlabdarúgás általános szabályai szerint, a játékidő 2x12 perc, a csapatokat pedig a kapuson kívül négy mezőnyjátékos alkotja.

Látványban nem lesz hiány

– A nevezésnél jövő héten előnyt élveznek a saját kispályás bajnokságunkban induló csapatok, de természetesen várunk mindenkit szeretettel.

Érdemes a nézőknek is kilátogatni, hiszen látványban nem lesz hiány.

– A meccsek 80 százalékában a labda és a játékosok is a levegőben vannak: óriási ollózásokat és hatalmas kapusbravúrokat láthatnak az érdeklődők. Több a hibalehetőség is, hiszen a homokos pálya miatt a labda lelassul és sokszor irányt változtat – mondta a főszervező.

A torna összdíjazása 200 ezer forint, amelyből az első helyezett 100 ezret vihet haza, a szervezők ezenkívül díjazzák a legjobb kapust, a legjobb játékost és a gólkirályt. A nevezéssel és a tornával kapcsolatban az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 30 700 2158.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában