Kézilabda

2021.06.04. 14:25

Szép tavaszt futott a naményi csapat

A Vitka SE a szezon második felére rendezte sorait.

BB

Pál Izabella volt a legeredményesebb játékos

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Az előző csonka szezonban a Vitka SE riválisainál egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is pontelőnnyel végzett az NB II.-es pontvadászat élén. Így joggal reménykedhettek az aktuális pontvadászatban is a jó szereplésben.

– Az előző idényhez hasonlóan ezúttal is a dobogón szerettünk volna végezni. A felkészülés időszakában edzőtáboroztunk, majd heti három edzéssel készültünk – tekintett vissza az együttes edzője, Vakarcs Krisztina.

Nem úgy sikerült az ősz, ahogy eltervezték, mindössze öt mérkőzést tudtak lejátszani, amelyből hármat is elveszítettek, így a hetedik helyen telelt a csapat.

Pál Izabella volt a legeredményesebb játékos
Fotó: Pusztai Sándor

Nehéz volt az ősz

– Két meghatározó játékosunk is sérüléssel bajlódott, Héjjas Tímea gerincproblémával küszködött, míg Friebesz Fanni bokasérülése miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, Szabó Viktória és Lévai Zsófia munkahelyi elfoglaltság miatt nem vállalta az őszi fordulót, valamint a koronavírus-járvány miatt Csubina Beátára sem számíthattunk. Beálló posztra kényszerült Pál Izabella, aki az előző évben bal­átlövő poszton szerepelt, de sikeresen megoldotta a feladatot. Jaksics Rebeka, Lipécz Lívia és Repák Dóra érkezett hozzánk, akiket be kellett építeni a csapatba. Tovább tetézte gondjainkat, hogy a pandémia miatt Rózsa Nikoletta sem volt bevethető ősszel. Játszottunk szoros meccseket, melyeken apró dolgok döntöttek, többnyire ellenfelünk javára, máskor a szerencse is elpártolt mellőlünk. Sajnos, a védekezésünk is hagyott kívánnivalót maga után – fogalmazott Vakarcs Krisztina.

Tavasszal aztán helyére került minden, a naményiak tizenegy mérkőzésükből kilencet megnyertek, végül a negyedik helyen végeztek.

– Nagyon nehéz fél év után azt gondolom, egy sikeres tavaszi szezont zártunk. A kapuba visszatért Szabó Viktória, felépült Friebesz Fanni, jómagam a védekezésben próbáltam segíteni a csapatnak. Dévényi János pedig teljes mellszélességgel a kispadról irányított bennünket, és mindent megtett a csapat érdekében. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, és szeretném megköszönni a lányok munkáját, jó pihenést kívánok nekik a nyárra. A következő idényben megmarad a csapat gerince, és természetesen a cél a dobogó valamelyik foka. Úgy gondolom, ezt a brigádot együtt tartva szép eredményekre lehetünk képesek – zárta Vakarcs Krisztina.

A Vitka SE mutatói

Végeredmény

4. 16 10 2 4 468-39222

Hazai pályán

8 6 2 – 228-17014

Vendégként

8 4 – 4 240-2228

Házi góllövőlista

78 gólos: Pál Izabella. 75 gólos: Repák Dóra. 68 gólos: Rózsa Nikoletta. 56 gólos: Lipécz Lívia. 40 gólos: Haraszti Dzsenifer. 37 gólos: Kónya Kinga. 36 gólos: Jaksics Rebeka. 32 gólos: Friebesz Fanni. 22 gólos: Varga Diána. 7 gólos: Frunza-Kiss Gerda. 6 gólos: Vakarcs Krisztina. 1 gólos: Héjjas Tímea.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában