NB III.

2021.06.07. 09:17

Több csapat végzett mögöttük

A sényői edzőkben van hiányérzet, de nem lehetnek elégedetlenek.

MK

A Sényő-Carnifex FC-nél egy remények feletti első NB III.-as idény után, a 2019–2020-as csonka, de szintén remekül sikerült szezont követően is szerényen várták az új évadot. A csapat a biztos bennmaradást tűzte ki elsődleges célul, de az együttest irányító Fiumei Viktor, Imrő László edzőpáros tisztában volt vele, az is elérhető, hogy az első tízben végezzen a gárda.

A mögöttünk hagyott kiírásban minden eddiginél több, csoportonként húsz egyesület indulhatott a harmadosztályban, ami hétközi fordulókkal dúsított sűrű programot hozott magával. A Sényő nehézségek és az ilyen hosszú idényben törvényszerű formaingadozás mellett a 8. helyen végzett.

Az ősz jobban sikerült

– Maratoni idény van mögöttünk, elfogadható szerepléssel, némi hiányérzettel – kezdte értékelését Imrő László. – Őszi szezonunk sikeresnek mondható, hiszen volt egy tízmérkőzéses veretlenségi sorozatunk. Ebben az időszakban szép számmal termeltük a gólokat, a Keleti csoportban csak három csapat volt, amelyik nálunk több találatot jegyzett. Viszont a kapott gólok számára már nem lehetünk túlságosan büszkék. Ez régi hiányosságunk egyébként. Minden szezont úgy kezdünk, hogy ezen változtatunk, de valamiért sosem sikerül.

Télen a vártnál jobban átalakult a csapat, meghatározó játékosok távoztak: Szokol Zsolt, Páll Zsombor és Lakatos László is más csapatot választott.

– Téli alapozásunk során éreztük, hogy valami nem stimmel – folytatta a tréner. – Próbáltuk a fiúkat egy kicsit kimozdítani a megszokott közegből, de túlságosan ez sem sikerült. A tavaszi szezonkezdést egyértelműen elrontottuk, ráadásul beleszaladtunk két nagyobb különbségű vereségbe. A szezon középső része elfogadható lett, hiszen ebben az időszakban ismét volt egy ötmérkőzéses sorozat, amin veretlenek maradtunk. Az utolsó szakasza a tavasznak szintén nem sikerült a legjobban, függetlenül az utolsó fordulóban megszerzett győzelmünktől.

– Összességében az őszi szezonunk egyértelműen jobban sikerült, mint a tavaszi, ez minden mutatóban tisztán látszik.

Viszont amíg a tabellán az utolsó forduló után több csapat van mögöttünk, mint előttünk, addig olyan nagy bajban nem lehetünk.

– Végezetül szeretnénk megköszönni mindenkinek a munkáját, aki bármilyen formában hozzájárult az egyesületünk zavartalan működéséhez, nélkülük ez nem sikerülhetett volna – zárta szavait Imrő László.


Labdarúgás: a Sényő-Carnifex FC idénye

Bajnoki mérkőzések: Tiszafüred–Sényő 3–2, Sényő–Salgótarján 6–1, Sényő–Mezőkövesd II. 5–0, Sényő–BVSC-Zugló 1–2, Eger–Sényő 1–0, Putnok–Sényő 2–4, Sényő–Tállya 1–0, Hatvan–Sényő 0–1, Sényő–Füzesgyarmat 2–4, Gyöngyös–Sényő 2–0, Sényő–Jászberény 2–2, DVTK II.–Sényő 0–0, Sényő–DVSC II. 2–1, Tiszaújváros–Sényő 2–3, Sényő–Sajóbábony 6–2, Sényő–Kisvárda II. 0–0, Sényő–Cegléd 0–0, Tiszakécske–Sényő 3–0, Sényő–Balassagyarmat 3–0, Sényő–Tiszafüred 4–2, Salgótarján–Sényő 1–0, Mezőkövesd II.–Sényő 2–2, BVSC-Zugló–Sényő 5–1, Sényő–Eger 1–1, Sényő–Putnok 1–1, Tállya–Sényő 5–0, Sényő–Hatvan 3–1, Füzesgyarmat–Sényő 1–1, Sényő–Gyöngyös 1–0, Jászberény–Sényő 1–2, Sényő–DVTK II. 2–0, DVSC II.–Sényő 4–2, Sényő–Tiszaújváros 0–0, Sajóbábony–Sényő 0–1, Kisvárda II.–Sényő 3–2, Cegléd–Sényő 3–1, Sényő–Tiszakécske 2–3, Balassagyarmat–Sényő 0–1.

Házi góllista: 12 gólos: Lizák Bence. 9 gólos: Kapacina Valer. 6 gólos: Orosz Máté, Páll Zsombor. 5 gólos: Klepács Krisztián, Schmidt Péter. 4 gólos: Lakatos László. 3 gólos: Boros Dávid, Fabu Márton. 2 gólos: Kapacina Kevin, Molnár Máté, Szokol Zsolt. 1 gólos: Barcsay Márk, Barta Gábor, Budaházi Levente, Jócsák Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában