fogathajtás

2021.06.16. 09:48

Világbajnokokat is legyőzött

Összetettben az előkelő ötödik helyen zárt a jubileumi Vecsés Kupán.

KM

Ifjabb Fekete György remekelt

Fotó: hagazsuzsi.hu

A közelmúltban Vecsésen rendezték az esztendő első nemzetközi fogathajtó versenyét. A jubileumi, 25. Vecsés Kupára majd’ kilencven fogathajtó nevezett.

A négyesfogatoknál a holland Ijsbrand Chardon nyert a fia, Bram Chardon és a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán előtt. Szakács Róbert (Nyírbátori Lovas Egyesület) az igen erős mezőnyben a tizennegyedik helyen végzett.

Előkelő helyezések

A kettesfogatoknál Oszter­tág Kristóf diadalmaskodott az osztrák Hölle Martin és ifj. Dobrovitz József előtt. Ifjabb Fekete György (Nyírbátori Lovas SE) összetettben az előkelő ötödik helyen zárt. Díjhajtásban az ötödik helyen végzett, maratoni hajtásban viszont az élen, megelőzve az összetettben dobogós világbajnokokat. Az akadályhajtásban a dobogó harmadik fokára állhatott. A szintén megyénkbeliek közül Tóth Csaba (Tisza-Menti Lovas Sportkör) összetettben a 17., Fábián Ferenc (Tákosi Hagyományőrző E.) a 18., Hepp Bihari Brigitta (Nyírbátori LSHE) pedig a 40. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában