Röplabda

2021.07.10. 08:28

A jövő reménységei Nyíregyházán

Szombaton megkezdődik az U16-os lány röplabda-Eb.

MK

Vértes Szonja, Kőnig Gábor, Ludvig Zsolt, Kőhalmi Richárd és Tóth Sára a pénteki sajtótájékoztatón

Fotó: Sipeki Péter

Véget ért a másfél hónapos felkészülés: a magyar U16-os lány röplabda-válogatott szombaton megkezdi a korosztályos Európa-bajnokságot. Mint ismert, a kontinensviadalnak Nyíregyháza és a szlovákiai Homonna ad otthont. A részt vevő országok a két város egy-egy csoportjában méretik meg magukat. A csoportok első két helyezettje jut a nyíregyházi elődöntőbe, a harmadik-negyedik helyezettek Szlovákiában játszanak az 5–8. helyért. A bronzmeccset és a finálét is a megyeszékhelyünkön, közelebbről a Continental Arénában bonyolítják le.

A sportág jelen van a városban

Az eseményt reklámozandó, a Kossuth téren felépült egy impozáns röplabdapálya is, amit bárki kipróbálhat, s a nemzeti csapat a csarnokba is várja a szurkolókat.

– Július 18-áig európai élcsapatok lesznek a város vendégei – kezdte az Európa-bajnokság sajtótájékoztatóját Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ) főtitkára. – Tizenhat év alatti lányokról beszélünk, akik a jövő reménységei, nagy valószínűséggel olyan játékosok is pályára lépnek, akik az elkövetkezendő években felnőtt Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon, akár olimpiákon képviselik az országukat. Az európai szövetség elnöke, Alekszandar Boricsics 2019-ben dr. Kovács Ferenc polgármester és MRSZ-elnök meghívására ellátogatott Nyíregyházára. Akkor döntöttünk úgy, hogy lehetőség szerint megpályázunk egy eseményt, hiszen 2021-ben a magyar szövetség a hetvenöt éves fennállásának évfordulóját ünnepli. Örülünk, hogy Nyíregyháza a helyszín, hiszen női csapata pont ebben az évben ért fel a csúcsra, a sportág erősen jelen van a város életében.

A főtitkár szavaira Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője is ráerősített.

– Nagy öröm, hogy az MRSZ döntése alapján mi rendezzük meg ezt a kiemelt eseményt – fogalmazott Kőhalmi Richárd. – Az elmúlt időszakban rengeteg sport-infrastrukturális fejlesztés valósult meg a városban, a létesítményeket szeretnénk tartalommal megtölteni. Törekszünk arra, hogy kimondottan röplabdában is jelentős sportrendezvényeknek adjunk otthont.

Élvezni akarja a játékot

A magyar csapat egy kisebb megszakítással június közepe óta Nyíregyházán készül az Eb-re, az elmúlt hetekben a rengeteg edzés mellett több felkészülési mérkőzést is játszott.

– Köszönöm a városnak, hogy vendégül lát bennünket – ragadta meg az alkalmat Kőnig Gábor szövetségi edző. – Nyíregyháza és a Continental Aréna tökéletes helyszíne az Európa-bajnokságnak. Reméljük, sokan kilátogatnak a mérkőzésekre, és abban is bízom, hogy büszkék lesznek ránk, bármi is történjen. Mindent megteszünk a jó szereplés érdekében.

A játékosok is motiváltan várják a szombati rajtot. A sajtótájékoztatón jelen volt a csapat két játékosa is. Tóth Sára elmondta, hogy jó felkészülés van mögöttük és kitűnő a csapategység, míg Vértes Szonja csapatkapitány kifejtette: azt várja az Európa-bajnokságtól, hogy élvezzék a játékot és sose jöjjenek le a pályáról hiányérzettel.

Röplabda:

Röplabda: U16-os lány Európa-bajnokság

A torna nyíregyházi programja (Continental Aréna)Július 10., szombat15:00 Lengyelország–Törökország17:30 Magyarország–Csehország20:00 Belgium–OroszországJúlius 11., vasárnap15:00 Csehország–Törökország17:30 Magyarország–Belgium20:00 Oroszország–LengyelországJúlius 12., hétfő15:30 Belgium–Csehország17:30 Magyarország–Lengyelország20:00 Törökország–OroszországJúlius 14., szerda15:00 Belgium–Lengyelország17:30 Magyarország–Törökország20:00 Csehország–OroszországJúlius 15., csütörtök15:00 Törökország–Belgium17:30 Magyarország–Oroszország20:00 Lengyelország–CsehországJúlius 17., szombat15:30 elődöntő18:00 elődöntőJúlius 18., vasárnap15:30 bronzmérkőzés18:00 döntő

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában