Az én Eb-m: Bakó Botond

2021.07.05. 09:37

A Kisvárda edzője az angolok sikerét várja

Bakó Botond szerint a magyar válogatottnak nincs miért szégyenkeznie.

BB

Bakó Botond

Fotó: MW-archív

Június elején véget értek a küzdelmek a kézilabda női élvonalbeli bajnokságban. A játékosok rövid szabadságra vonultak, vezetőedzőjüknek, Bakó Botondnak azonban nem sok pihenő jutott, hiszen vezetésével készül a női strandkézlabda-válogatott a várnai Európa-bajnokságra. A szakember a munka mellett azért figyelemmel kísérte a részben hazai rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságot, és mint elárulta, nagyon tetszett neki, amit a magyar válogatottól látott.

– Az elmúlt évek munkájának köszönhetően határozottan látszik a csapaton a fejlődés. A halálcsoportba kerülve az előzetes várakozások ellenére jó mérkőzéseket tudtunk játszani, kétszer is nagyon közel voltunk egy óriási bravúrhoz, és csak hajszálon múlott a továbbjutásunk. Nagyon sajnáltam a portugálok elleni mérkőzés végjátékát, mert nem volt benne a meccs­ben egy ekkora különbségű vereség. A németek ellen pedig véleményem szerint a kezünkben volt a mérkőzés, mi irányítottunk. Azt gondolom, hogy nem kell szégyenkeznünk, sőt büszkék lehetünk az elért eredményekre, mert nagy tömegeket tudtak megmozgatni, és pozitív volt a fogadtatása a teljesítményünknek. Jó volt ezt látni és átélni – mondta Bakó Botond.

Az olaszokat nem lehet leírni

A kontinenstorna a véghajrájához érkezett, már csak négy csapat verseng az elsőségért, a még éllovas maradt alakulatok közül is megvan a kedvence a Kisvárda trénerének.

– Az eddigi teljesítmények alapján angol–olasz döntőt várok, erre azonban két hete nem mertem volna voksolni. Meglepett az angolok tornán nyújtott eredményes játéka, úgy tűnik, nagyon egyben vannak. Az elmúlt világversenyeken nem nyújtottak olyan teljesítményt, mint amilyen erős a bajnokságuk, illetve amit esetleg sejtetett a játékos­állományuk, most azonban képesnek tartom őket arra, hogy megnyerjék a tornát, bár a rutinos olaszokat sosem lehet leírni – zárta Bakó Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában