Kisvárda Master Good SE

2021.07.27. 07:41

A kisvárdai kézisek is elkezdték

A szabolcsi gárda nyolc hetet készül a szeptemberben induló szezonra.

BB

A kisvárdai kézisek múlt héten kezdték el a közös munkát

Fotó: kisvardaikezi.hu

Véget ért a nyári szünet a Kisvárda Master Good SE számára: a csapat tagjai múlt hétfőn felöltötték a melósruhát, és megkezdték a felkészülést a 2021/22-es bajnoki szezonra.

Az első napon egy laza, ráhangoló futással és felméréssel kezdtek a lányok. Kedden aztán megérkezett a bulgáriai strandkézilabda-Európa-bajnokságról vezetőedzőnk, Bakó Botond, vezetésével aztán belecsaptak a munka közepébe.

Nem nulláról indulnak

– Ha a közepébe nem is, de valóban elkezdtünk dolgozni, nyolc hetünk van arra, hogy tökéletesen felkészüljünk a ránk váró feladatokra. Nem volt teljes még a létszámunk, a várnai strandkézilabda-kontinenstornán részt vevő Mátéfi Dalma, a két junior Európa-bajnokunk, Juhász Gréta és Mérai Maja hétfőn csatlakozott a csapathoz. Valamint a szlovák korosztályos válogatottal az U17-es kontinenstornára készülő Dorota Bacenková is később kapcsolódik be a közös munkába.

– Újra itt van köztünk viszont Tamara Radojevics, és munkára jelentkeztek új igazolásaink, Alekszandra Sztamenics, Darina Sulega és Katona Flóra. Természetesen egy ilyen hosszú szünet után nem lehet ajtóstul rontani a házba, fokozatosan adagoljuk a terhelést. Nem nulláról indulunk azért, hiszen a szünet utolsó három hetében már volt házi feladata a lányoknak, egyénre szabott programot hajtottak végre, melyek futó- és erősítő gyakorlatokat tartalmaztak, ez pedig jó alapot ad a kezdéshez – fogalmazott Bakó Botond, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője.

Erő és állóképesség

– Megvan a felkészülésünk teljes menete, ez azonban a felmérések kiértékelése után még változhat, az eredmények függvényében, ha kell, apróbb módosításokat eszközölünk. A szövetség július 22-én elkészítette a bajnoki sorsolást, ezt is figyelembe vesszük a munka tervezésekor. Az első szakaszban az erő és az állóképesség fejlesztése lesz előtérben, emellett a labda is előkerül majd – tette még hozzá.

A tréningek mellett természetesen edzőmérkőzések is szerepelnek a programban.

– Tíz felkészülési mérkőzést tervezünk a szeptember 12-ei bajnoki rajtig, amelyek közül az egyiken majd fiataljaink több lehetőséget kapnak, ahol megnézzük és felmérjük őket, hogy hol tartanak, és kivel és hogyan számolhatunk a bajnokság során – zárta Bakó Botond.


Felkészülési mérkőzések

Augusztus 4. Kisvárda–Eger

Augusztus 6. MTK–Kisvárda

Augusztus 9. HC Zalau–Kisvárda

Augusztus 10. HC Zalau– Kisvárda

Augusztus 13. DVSC–Kisvárda (Nyíradony)

Augusztus 20–21. Felkészülési torna (B.csaba)

Az első napon: Kisvárda–Dunaújváros

Augusztus 25. Kisvárda–Békéscsaba

Augusztus 27. Kisvárda–Dunaújváros

Szeptember 2. Kisvárda–DVSC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában