Tenisz

2021.07.07. 07:19

A legjobbra készül Djokovics ellen

Fucsovics Márton a harmadik magyar férfi játékos, aki negyeddöntőbe jutott ­Wimbledonban.

MTI

Miként a nagy bravúrról beszámoltunk, Fucsovics Márton negyeddöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokságon, miután hétfőn öt játszmában legyőzte az orosz Andrej Rubljovot.

A világranglistán 48. helyezett magyar teniszező és ötödik helyen kiemelt orosz riválisa az idén ötödször, az elmúlt egy évben pedig már hatodik alkalommal került szembe egymással, igaz, Dohában Fucsovics nem állt ki a mérkőzésre.

Nagyon akarta

Az elmúlt időszakban nem sok babér termett a nyíregyházi teniszezőnek, Rubljov a legutóbbi négy mérkőzésük mindegyikét megnyerte.

– Nagyon akartam ezt a győzelmet, lassan lebontottam Rubljov ellenállását. Nem hiszem, hogy fejben erősödtem a tavaszi mérkőzéseinkhez képest, de ma én voltam jobb passzban. Nagyon nehéz őt megverni bárkinek, átkozottul jó játékos – nyilatkozta a találkozó után az MTI-nek Fucsovics.

A magyar éljátékos kifejtette: úgy érezte, hétfőn jobb volt az orosznál és örül, ha ez kívülről is így látszott. A 6:0-ra megnyert negyedik játszmával kapcsolatban azt mondta, egészen irreális eredmény, amiről nem is akar beszélni.

– Egyszer volt Budán kutyavásár – tette hozzá.

Gratuláltak Marcinak

Magyar teniszező legutóbb Szávay Ágnes révén a 2007-es amerikai nyílt bajnokságon játszhatott negyeddöntőt Grand Slam-tornán, a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé.

Wimbledonban legutóbb – még 1948-ban – Asbóth József jutott el magyarként a negyeddöntőig. Az egykori játékos családja sporthagyatékának őrzője és képviselője az MTI-nek küldött üzenetben gratulált Fucsovicsnak, családjának, edzői csapatának és mindazoknak, akik az útját egyengették és sikereit megalapozták.

Jöhet a világelső

A közlemény emlékeztet rá: Fucsovics Asbóth és Kehrling Béla (1929) után a harmadik magyar férfi játékos, aki negyeddöntőbe jutott ­Wimbledonban.

Marcira a nyolc között a világelső Novak Djokovics vár majd szerdán (14.30): a nyíregyházi játékos ezzel kapcsolatban azt mondta, próbálja majd a legjobbját nyújtani, és ha ez sikerül, akkor nyerni fog három szettben.

– Valami azért simán közbejöhet, például, hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom, mi lesz – jegyezte meg tréfásan Fucsovics.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában