megyei I.

2021.07.06. 09:18

A nagy, halásziak elleni győzelem

A szalkai csapat a hatodik helyen, valamennyi játékos odatette magát a bajnokságban.

ML

Daniel-Vasile Feier (pirosban) a házi gólkirály

Fotó: Dodó Ferenc

Tavaly nyáron úgy vágott neki a Nyír-Wetland megyei I. osztályú focibajnokságnak a Mátészalkai MTK, hogy az előző, pandémia miatt idő előtt befejeződött pontvadászatban a 14. helyen végzett. A nemrégiben véget értet pedig a hatodik helyen zárták a szalkaiak Botos Alexandru edző irányításával.

– Későn, a bajnoki rajt előtt két héttel állt össze a keret – kezdte visszatekintését Botos Alexandru, aki időnként játékosként is pályára lépett.

– Úgy indítottuk a bajnokságot, hogy a legfontosabb a kiesés elkerülése. Nagyon jól kezdtünk, itthon és idegenben is nyertünk és összességben remek őszt produkáltunk. Ennek tükrében kicsit magasabbra tettük a lécet, és a mezőny középső harmadában szerettünk volna zárni. A tavaszt kissé nehézkesen kezdtük, de aztán belelendült a csapat, és végül a tervet túlteljesítve sikerült a hatodik helyen végezni.

A pontvadászat során a legnagyobb különbségű győzelmet hozó hazai meccset a Gyulaháza elleni 6–0, a legbiztosabb idegenbeli sikert a Fehérgyarmaton elért 4–0 jelentette. Botos Alexandru számára mégis egy másik találkozó volt a legemlékezetesebb.

Kiállítás, kivédett tizenegyes

– Nekem a Nagyhalász elleni hazai találkozó volt a legjobb. Ötvös Szabi révén hamar vezetéshez jutottunk, ám a halásziak az első félidő hajrájában egyenlítettek. A második félidőből egy negyedóra ment el, amikor Gergely Máté piros lapot kapott, öt perccel később büntetőt rúghattak a halásziak, ám Szilágyi Patrik kivédte a tizenegyest. Nem sokkal később Ötvös megszerezte a második gólt, a hátralévő félórában pedig már nem változott az eredmény, és így nyertünk. Ez parádé volt.

– A másik végletet az idei, Nyírmeggyes elleni 3–2-es vereség jelentette, a meggyesiek egy óra játék után 3–0-ra vezettek, és már nem tudtunk egyenlíteni vagy fordítani. Ez volt az egyetlen meccs, amikor úgy éreztem, hogy a pálya szélén tehetetlen vagyok. Akkor úgy véltem, hogy nem lehet motiválni a csapatot, szerencsére a következő edzésen rájöttem a megoldásra, és utána voltak még szép győzelmek, a Mándok, az Ibrány és a Nyírgyulaj ellen.

– Mindenki odatette magát a bajnokság alatt, az edzéseken és a meccseken egyaránt. A játékosok közül azért kiemelném Magyari Mátét, aki az egész szezonban megbízható, stabil formát nyújtott – így Botos Alexandru.

Az már bizonyos, hogy a hamarosan kezdődő bajnokságban új edzője lesz a szalkai együttesnek, mégpedig Virágh István személyében. A Szatmárnémetiben élő és ott dolgozó Botos Alexandru úgy véli, hogy amennyiben kap jó ajánlatot, akkor szívesen edzősködik, amennyiben nem, akkor pihen egy fél szezont.


Szalkai számok

Végeredmény

6. Mátészalka 30 14 6 10 63-39 48

Pályaválasztóként

4. Mátészalka 15 9 24 36-14 29

Vendégként

7. Mátészalka 15 5 4 6 27-25 19

Házi gólszerző lista: Daniel-Vasile Feier 16, Bodó László 7, Gergely Máté és Ötvös Szabolcs 6-6, Farkas Zoltán és Szántó Zoltán 5-5, Magyari Máté és Molnár Szabolcs 4-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában