Teke

2021.07.02. 08:52

A nyíregyházi tekések búcsúztak az élvonaltól

Most kettőt hátralépnek, hogy aztán tudjanak egyet ismét előrelépni.

BB

Fehér Béla végig megbízhatóan teljesített

Forrás: KM-archív

Fotó: Pusztai Sándor KM fotóriporter

A Nyíregyházi TK szuperligás csapata a 10. helyen végzett, ezzel búcsúzott az élvonaltól. Pedig a nehéz sorsolásuk ellenére nem kezdtek rosszul, az első öt fordulóban négy pontot szereztek. Kiélezett csatában Kazincbarcikán és Csákánydoroszlón is nyerni tudtak, a folytatás azonban már nem sikerült ilyen jól.

– Már szeptemberben éreztük, hogy a járványhelyzet hatással lesz a bajnokságra, amely később be is következett, ettől függetlenül bíztunk abban, hogy meg tudjuk hosszabbítani szuperligás tagságunkat – kezdte érdeklődésünkre Mogyorósi Péter, a Nyíregyházi TK csapatvezetője. – Azonban már az elején látszott, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen az átszervezésnek köszönhetően a következő szezonban az eddigi tizenkét csapat helyett csak tízen indulhatnak az élvonalban, ezért négy kiesője lesz a csoportnak.

Fejlődtek a fiatalok

– A sorsolásunk sem volt túl ideális, hiszen ősszel a négy hazai mellett hét mérkőzésünket is idegenben kellett volna lejátszanunk, ebben a sportágban pedig a hazai pályának különösen nagy jelentősége van. Ettől függetlenül a tervek szerint indultunk, mert a számunkra nagyon fontos mérkőzéseket sikerült megnyernünk. Kazincbarcikáról és Csákánydoroszlóról is két ponttal tértünk haza, utóbbi helyen szép csapatfát is ütöttünk – mondta a csapatvezető.

Ezután a mérkőzés után azonban a járványhelyzet miatt felfüggesztették a bajnokságot. Az elmaradt találkozókat januárban és februárban pótolták a csapatok, ezek közül viszont csupán egyet sikerült megnyerniük a nyíregyháziaknak, Fehér Béláék Ajkán gyűjtötték be a két pontot. Márciustól aztán nyolc mérkőzésen is pályaválasztó volt a Nyíregyházi TK, de a várt pontok elmaradtak.

– Minden hétvégén mérkőzést játszottunk, ez fizikailag megterhelő volt, és a sérülések sem kerültek el bennünket, először Hacker Dezsőt veszítettük el, ennek következtében szűkültek a taktikai lehetőségeink. Aztán Finta Zoltánnak, majd nekem is voltak problémáim, így a remélt sikerek elmaradtak. A kudarcok mellett voltak pozitívumok is, egyben maradt a csapat, megtanultunk egymásért küzdeni, ami a jövőre nézve feltétlenül biztató. Most kettőt hátra kell lépnünk, hogy aztán tudjunk egyet előrelépni. Említésre méltó még fiataljaink fejlődése, ősszel többször közel jártak a sikerhez, tavaszra azonban megértek a győzelemre, és ebben az erős mezőnyben tíz pontot gyűjtöttek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy serdülőként vették fel a küzdelmet az ifik között – zárta Mogyorósi Péter.

A csapat mutatói

Végeredmény

10. 22 5 2 15 54-122 12

Egyéni pontszerzők

Fehér Béla: 16 pont. Finta Zoltán: 7 pont. Szojka Miklós: 6 pont. Mogyorósi Péter: 5 pont. Kastura Zsolt: 4 pont. Szilágyi Sándor: 3 pont. Hacker Dezső: 1 pont.

Címkék#NYTK#teke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában