Szamoskér

2021.07.07. 07:06

Ahol még Szalonna is focizott

A nemzet sportolójára, a 49-szeres válogatott labdarúgóra, Buzánszky Jenőre is emlékeztek.

LTL

A szamoskéri focitorna résztvevői közül mindenki jól érezte magát, az elismerések, a különdíjak csak hab volt a tortán

Forrás: a liget egyesület archívuma

Ha Szamoskér, akkor Buzánszky Jenő labdarúgó-emléktorna. Immár hetedszer rendezték meg az Aranycsapat hátvédjéről elnevezett családias hangulatú versengést.

A hagyományőrző eseményt ezúttal is a Liget Egyesület és a szamoskéri önkormányzat összefogásával rendezték meg, ez része az Együtt a Szatmárban programsorozatnak. Anno Teremi László fejéből pattant ki az ötlet, először kilenc esztendeje került sor a tornára, mégpedig „Pályán a Fradi” elnevezéssel. Az olimpiai arany- és világbajnoki ezüst­éremmel büszkélkedő legendás labdarúgóval nagyon jó kapcsolatot ápoltak a szamoskériek, ami abban nyilvánult meg, hogy 2014-ig rendszeres vendége volt a hangulatos rendezvénynek. Jenő bácsi 2015 januárjában hunyt el, azóta a családjának jóváhagyásával, a tisztelet és az elismerés jeleként viseli a nevét a műfüves kispályás focitorna.

A nemzetközi jelleget is elmondhatják, hiszen korábban határon túli csapatok is részt vettek: a székelyföldi testvértelepülésükről, Oklándról, illetve Kolozsvárról és Vetésről érkeztek élményre vágyó együttesek. Ezúttal is jöttek Kolozsvárról és Óváriból.

Szatmári vendégszeretet

– Mi, a szervezők és a visszatérő vendégek is nagyon várták már az újbóli találkozást. Mindenki tudta, hogy milyen közösségre, közegre számíthat, így eleve mosolygós arcokat láthattunk. Aztán ismét beigazolódott, hogy mennyire vevők a szatmári vendégszeretetre – jegyezte meg Veres Ágnes, a Liget Egyesület elnöke.

– A finom ételek és italok mellett Szalonna és bandája, valamint a Torkos zenekar gondoskodott a kiváló dallamokról. Ráadásul nemcsak a talpalávalót, hanem a focicsukát is húzták: Pál István Szalonna és Karacs Gyula brácsás pályára lépett, mindegyik zenekar képviseltette magát a műfüvön. Nagy örömünkre a Bajnokok Ligájában szerepelt Telek András nem pusztán eljött Szamoskérre, ha már itt volt, szintén mezt öltött magára.

A bulifocitornát a Szatmári Lelkészek nyerték, megelőzve a Nyunyic, a Szamoskéri Jóbarátok és a Vegyes Meglepetés együttesét.

A 19 csapatos VII. Buzánszky Jenő-emléktornán a Nyírtéti Farkasok győztek, a második a debreceni Sunland Solarium, a harmadik a csengeri Király Agro Kft. lett. A gólkirályi címet Katona György szerezte meg, a legjobb kapusnak Krajcsi Bencét választották, a legjobb mezőnyjátékosnak Gaál Krisztiánt titulálták.

Katona György
(balra) lett az emléktorna
gólkirálya

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában