Az én Eb-m

2021.07.08. 07:41

Az olasz focisták végig jobban koncentráltak

Bodó Gábor szerint a tizenegyespárbaj már lutri.

ML

Budapest 20180426 Labdarúgás 2018 Amatőr Kupa döntő Nagykanizsa Sényő Fotó: Koncz György Nemzeti Sport

Forrás: NSO

Fotó: Koncz György

Kedd este sokan későn feküdtek le, hiszen az olasz–spanyol elődöntő alaposan elhúzódott az Európa-bajnokságban.

Nem bánta ezt Bodó Gábor, a Sényő-Carnifex remek focistája, hiszen ő a taljánoknak drukkolt.

Fotó: NSO

– A csoportkörben természetesen a magyar válogatottnak szurkoltam, azóta pedig az olaszoknak – kezdte érdeklődésünkre Bodó Gábor. – Nagyon tetszik a Man­cini által sikeresen irányított válogatott játéka, mert hátul nagyon stabilak Chiellini és Panucci vezérletével. Nekem nagyon szimpatikus az a lelkesedés, amivel játszanak. Szerintem a spanyolok védelme gyengébb, ám igen jól állták a sarat.

– Az első félidőben az ő akaratuk érvényesült, sokkal többet birtokolták és járatták a labdát, ám különösebb eredmény nélkül. Aztán jöttek a helyzetek itt is, ott is; úgy vélem, a rendes játékidő igazságos eredményt hozott.

Látható volt a bizonytalanság

– A hosszabbításban már kiütközik a fáradtság, a tizenegyespárbaj pedig mindig lutri. Szerintem az olaszok sokkal jobban koncentráltak a tizenegyeseknél, mint a spanyolok. Amikor a büntetőponthoz sétáltak, Moratánál és Olmónál érezni lehetett a bizonytalanságot, és rosszul rúgták a tizit.

– Az olaszok végig ott voltak fejben, és ez döntőnek bizonyult. Remélem, vasárnap este is hasonló sikerrel zárnak majd Manciniék – így Bodó Gábor.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában