Az én Eb-m

2021.07.02. 08:22

Hanyatló németek és túlteljesítő magyarok

Kíváncsian várja a torna további alakulását.

MK

Fiumei Viktor

Forrás: KM-archív

Fotó: Sipeki Péter

Az NB III.-as Sényőt irányító edzőpáros tagja, Fiumei Viktor már mindkét csapatát „elveszítette” az Európa-bajnokságon, de kíváncsian várja a torna további alakulását.

– Az elején láthattunk néhány unalmasabb mérkőzést, a csapatok a tutira mentek, védekeztek, és nem vállaltak kockázatot – beszélt az eddigiekről a tréner. – Az egyenes kieséses szakaszban már egyre izgalmasabb, egyre jobb találkozókat játszanak. Összességében ez az Eb nem igazán a világsztárokról szól. A magyar válogatott példája is mutatja, hogy akik egységesek, csapatként funkcionálnak, és szervezetten futballoznak, jól szerepelnek.

Kalapját emeli a mieink előtt

– Gyerekkorom óta a németek a kedvenceim, sajnos a szereplésük miatt csalódott vagyok – ismerte el az edző.

– Válogatottszinten kicsit hanyatlani látszik a német foci, hiába vannak klasszisok a csapatban. Az előző világbajnokságon is látszott, valami nem kerek, pedig ez nem jellemző rájuk, kilencven éve meghatározó szereplői minden világversenynek, majdnem mindig négy között végeznek. A mieink előtt viszont le a kalappal, ebből a csoportból nemhogy a maximumot, szerintem azon felül is kihoztak mindent, amit tudtak. A többi „kis” csapathoz hasonlóan szervezett, jól összerakott gárda képét mutatták. Kis szerencsével a továbbjutás is meglett volna, sőt, bármelyik más csoportból továbbmehetett volna a válogatott. Érdekes, hogy a csoportkör után a három nagy is kiesett.

– Az olaszok játéka nekem nagyon szimpatikus, mint ahogy a svájciaké és az ukránoké is, őket sem írnám le. A belga–olasz nagy meccs lesz, a továbbjutó jó eséllyel lehet végső győztes – tette hozzá Fiumei Viktor.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában