Kosárlabda

2021.07.10. 08:58

Játékos és edző is érkezik

A Cápák új igazolásai az előző idényben Miskolcon szerepeltek.

KM

Kozák Bertalan

Forrás: meafc

Az élvonalba jutott Hübner Nyíregyháza BS szakmai stábjának új tagja Szollár Gergő. A 27 éves tréner néhány éve még a Budapest Honvéd kosárlabdázója volt, majd utánpótlásedzői feladatok után a MEAFC vezetőedzője lett. A Blue Sharksnál elsősorban erőnléti edzőként számítanak rá, de mint fogalmaz a klub közleménye, egyéb szakmai kérdésekben is kikérik majd a véleményét, valamint ő irányítja az U18-as csapatot.

„Fiatalként” bevethető

Ugyancsak Miskolcról érkezik a 193 centis, 2-es, 3-as poszton bevethető Kozák Bertalan. A Debreceni Akadémia növendéke az NB I./B Piros-csoport alapszakaszában 9,6 pontot és 4,6 lepattanót átlagolt. Bertalan 22 éves, így még a fiatalszabálynak is megfelel, ami szerint az A csoportos mérkőzések első félidejében végig a pályán kell lennie egy 23 évesnél fiatalabb játékosnak.

A Cápáknál még két légiós szerződtetése várható. A tervek szerint a magyar játékosoknak egyéni, technikai fejlesztéssel és kondicionális edzéssel augusztus 2-án indul a felkészülés, a csapatszintű edzések augusztus 12-én kezdődnek, majd a légiósok 20-a után érkeznek folyamatosan és kapcsolódnak be a munkába.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában