Fatum-Nyíregyháza

2021.07.29. 08:07

Játszadoznak a terheléssel

A Fatumnál szisztematikusan áll össze a felkészülési program.

MK

Németh Szabolcs

Fotó: KM-archív

Az Extraligában és a Magyar Kupában is címvédő, Bajnokok Ligája-résztvevő Fatum-Nyíregyháza mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes fronton eredményesen szerepeljen, emiatt nem is nyúlt el a nyári szünet, már edzésbe is állt a csapat.

Mások később kezdik

– Múlt hétfőn megbeszéléssel indítottunk, majd kedden kondicionális edzésünk volt, és délután már röplabdáztunk – beszélt a felkészülés menetéről Németh Szabolcs vezetőedző.

– A múlt heti munkát még picit megszakította protokolláris esemény és különböző mérések, így ez az első teljes hetünk. Röplabdával és fizikai képzéssel haladtunk tovább.

A stábbal azon dolgoztunk, hogy ebben a három hónapban intenzitásban és szakmailag is szisztematikusan építsük fel a felkészülést.

– Az első három hét az egyéni képzésről szól, a negyedik héttől kezdenek csapatban dolgozni. A tavalyihoz hasonlóan játszadozunk a terheléssel, illetve lesz olyan hét, mely során megpróbáljuk lemodellezni a Bajnokok Ligája időszakát. Kristálytiszta képet ez sem adhat, de mégiscsak kapunk egy képet, hogy a játékosok hogyan fáradnak két meccs között. Az első felkészülési mérkőzésünket augusztus 28-ra tervezzük, ez nekünk ideális, a többieknek korai, mert mindenki jövő héten kezdi a munkát.

Majd kipukkasztják

A csapat még nem tud teljes egészében együtt edzeni, hiszen Tóth Fruzsina és Nikola Radosová az Európa-bajnokságra készül. A tréner azt mondja, ez nem okoz problémát.

– Erre így készültünk – szögezte le a szakember. – Augusztus 20-tól csúcsra járatva játszanak az Európa-bajnokságon, nekünk erre oda kell figyelni, miként terheljük őket. Csúnyán szólva, le kell őket építeni, hogy aztán újra felépíthessük és visszafrissítsük a lányokat. Erre azért van szükség, mert hosszú és mérkőzésekkel telített lesz a szezonunk, nem lehet az Európa-bajnokságtól végigvinni azt a formájukat. Ha egyszer úgyis kipukkadna, akkor pukkadjon úgy, ahogy mi szeretnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában