Tenisz

2021.07.01. 09:47

Marci vezetett, amikor ellenfele sérülés miatt feladta

A wimbledoni főtábla harmadik fordulójában az argentin Schwartzman vár a remeklő Fucsovicsra.

Hungary's Marton Fucsovics returns to Italy's Jannik Sinner on the first day of the 2021 Wimbledon Championships at the The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 28, 2021. (Photo by Mike Hewitt / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Wimbledonban javult az idő, így a tervezetthez képest csak pici csúszással léptett pályára Fucsovics Márton (48. a világranglistán). A férfi egyes második fordulójában a cseh Jiri Vesely (72.) volt Marci ellenfele. Korábban kétszer találkoztak, előbb a cseh, majd Marci nyert. Fucsovics kezdte a találkozót, az első szett legizgalmasabb játékát az ötödik jelentette, hiszen 2:2-es állásnál Veselynek bréklabdája volt, ám Marci végül hozta a szervajátékát.

Fotó: AFP

A következő gémben 40-40 után Marci megtörölte az arcát ezzel ki is zökkentette ellenfelét, mert egy fonákkal sikerült brékelni. Utána hozta a saját adogatójátékát, majd játszmalabdához jutott, ám a cseh ezt hárította és szettben tartotta magát, Igaz nem sokáig mert Marci szervált és összességében a negyedik szettlabdát értékesítve 42 perc alatt 6:3-ra nyerte az első játszmát, amelyben az első szervái csak ötven százalékosak voltak.

A folytatás is jól indult, hiszen azonnal brékelt Fucsovics. Ezt követően mindketten hozták a szerváikat, aztán 5:4 után Marci lezárhatta volna a szettet, ám két játszmalabdáját is kivédte a cseh teniszező, és szorosabbá tette a játékrészt. Utána azonban kényszerszünet következett, mert Vesley a hátát fájlalva ápolást kért és az öltözőbe vonult. A helyszínen lévő magyar szurkolók hangos Hájrá Marci – kiáltásokkal biztatták kedvencüket.

Nem sokkal később kiderült, hogy combját is fájlaló cseh játékos nem tudta folytatni a játékot, ezzel Fucsovics Marci jutott a harmadik körbe. Az 1 óra 28 percig tartó játék alapján teljesen megérdemelten.

- Magabiztosan mentem pályára, tudtam, hogy esélyes vagyok, csak nem szabad bénáznom„ – nyilatkozta az MTI-nek Fucsovics a találkozó után.

Kiemelte, nem szeret balkezes játékossal játszani, mert ”fordítva kell gondolkodni„, de szerencsére sikerült megoldania a feladatot. Megjegyezte, sajnálta a derekát meghúzó Veselyt, mert gyerekkoruk óta ”labdázgatnak„ együtt-

- Wimbledon eddig nem igazán sült nekem, nem is értem miért, pedig szeretek füvön játszani. Úgy érzem, most elkaptam a fonalat, nyerni akarok a következő meccsemen is – tekintett előre a harmadik fordulóra a magyar játékos.

Marci a 32 között a kilencedik helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmannal, vagy a hazai közönség előtt szereplő Liam Broadyval (143.) találkozik. A mérkőzésük lapzárta után ért véget. A magyar játékos párosban és vegyes párosban is játszik, előbbiben az olasz Stefano Travaglia oldalán a Radu Albot, Nikoloz Baszilasvili moldovai, georgiai kettőssel csap össze, míg utóbbiban – Babos Tímea partnereként – az indiai Sania Mirza és Rohan Bopanna ellen kezd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában