Túristvándi

2021.07.02. 07:00

Meccs Leó emlékére

A tragikus körülmények között elhunyt futballista emléke előtt tisztelegnek.

LTL

Algács Tiborra (az álló sorban balról a harmadik) emlékeznek

Fotó: egyesület

Kispaládon március végén helyezték örök nyugalomra Algács Tibort, aki 52 éves korában a megyei harmadosztályú Túristvándi csapatkapitányaként hunyt el a pályán: a Méhtelek elleni mérkőzésen a 29. percben eszméletlenül roskadt össze. Hiába próbálták megmenteni az életét, nem lehetett rajta segíteni.

Újságírók ellen fociznak

– Leó emléke azóta is élénken él. Igazi vezérként néztek fel a társak a csapatkapitányra. Korábban nem volt semmilyen egészségi panasza, természetesen érvényes sportorvosi engedéllyel lépett pályára. A karjaim között halt meg, ezt képtelenség feldolgozni következmény nélkül – mondta Tukacs László, az Öreg-Túr-parti település együttesének edzője, mindenese, aki pedagógusként mindig is tanári módon futballozott. Méltán tisztelik őt a környékbeli sportbarátok.

– A Szamos csoportban megelőztük a Hermánszeget és a Jánkmajtist, ami nagy szó a mi életünkben. Arra külön büszkék vagyunk, hogy mi lettünk a legsportszerűbb csapat. Július 24-én a magyar újságíró-válogatott elleni barátságos meccsen tisztelgünk Leó emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában