mennyei

2021.07.15. 08:32

Megdolgoztak a szerencséjükért

A Kemecse felkérésre a következő szezonban is a megyei I. osztályban indul.

BB

Forrás: Bodnárné Varga Éva

Az előző csonka szezonban a 12. helyen fejezte be a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságot a kemecsei gárda. Az augusztusban induló új idény nem indult jól számukra, alaposan beragadtak a rajtnál és öt fordulót követően pont nélkül, az utolsó helyen szerénykedtek. Ezért a vezetőség a váltás mellett döntött, Márton Pétert Hokk Béla váltotta a kispadon. Új mesterükkel aztán megtört a jég, első közös mérkőzésükön, egy gólokban gazdag mérkőzésen Gyulaházáról hozták el a három pontot.

Télen erősítettek

A Kemecse végül a 14. helyen fejezte be a pontvadászatot, és sokáig úgy tűnt, hogy búcsúznak az osztálytól. Mivel a Tarpa az osztályozón nem jutott fel az NB III.-ba, valamint a megye II.-es bajnokok közül a Gergelyiugornya és a Kállósemjén sem vállalta az osztályváltást, így a Kemecse mint az osztály legjobb kiesője a következő idényben is a megye egyben indulhat.

– Az első öt forduló után újra kellett terveznünk, nem lehetett más célunk, mint a bennmaradás kiharcolása, ehhez jó alapot szolgált a gyulaházi győzelmünk, amely visszaadta a hitet a srácoknak – tekintett vissza Hokk Béla. – A rossz rajt azonban rányomta bélyegét az őszi szereplésünkre, a kemény munka pedig az eredmény rovására ment, így mindössze öt pontot szereztünk.

A téli szünetben aztán rutinos játékosokkal erősített, amelynek meg is lett az eredménye.

– Leigazoltuk Madzin Istvánt és Katona Györgyöt, velük óriási rutin érkezett csapatunkhoz, mellettük Major Ádámot emelném ki, aki folyamatosan jól teljesített. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen húsz pontot szereztünk, amellyel a tavaszi tabellán a hetedikek lettünk.

Tavasszal jól teljesítettek

– Ez is kevés volt azonban, mert a többi csapat is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, így nem tudtuk kivívni a „csont nélküli” bennmaradást.

– Ősszel nagyon kevés jó meccsünk volt, azt az öt pontot is fogcsikorgatva szedtük össze, tavasszal viszont nagyon jó eredményeket értünk el, legfontosabb győzelmünk azonban a Balkány és a Namény elleni volt, amellyel a legjobb kieső helyre kerültünk. Ezen a két mérkőzésen nagyon jól hajtottak a srácok, tisztában voltak vele, hogy mi a tét, és ez nem nyomta agyon őket. Nagy élmény volt még a Tarpa elleni döntetlenünk is. Sajnálom viszont a Nyírgyulaj elleni hazai mérkőzésünket, mert hatvan percig jó álltuk a sarat, aztán elfáradtunk és kaptunk egy ötöst, ez hideg zuhanyként hatott. Szerencsésen maradtunk bent ugyan, de főleg tavasszal, tettünk is érte – zárta Hokk Béla.

 

Végeredmény

14. 30 6 7 17 43-73 25

Hazai pályán

15. 15 3 4 8 18-33 13

Vendégként

11. 15 3 3 9 25-40 12

Házi góllövőlista: 11 gólos: Madzin István. 10 gólos: Majoros Ádám. 6 gólos: Soós Tibor. 4 gólos: Szaffián Szabolcs. 3 gólos: Tóth Tamás. 2 gólos: Csáki péter, Faragó Lajos, Hokk Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában