Asztalitenisz

2021.07.15. 20:39

Nehéz teherrel a vállán utazik Tokióba

Majoros Bence zaklatott felkészülés után pénteken ül repülőre.

BB

Majoros Bence

Forrás: ittf.com

Fotó: RG/ITTF

Mint az ismert, a nyírbátori Majoros Bence hónapokkal ezelőtt, Dohában szerzett olimpiai kvótát az asztaliteniszezők egyéni olimpiai világselejtezőjén. A válogatott játékos eztán családi okok miatt kihagyta a júniusi varsói Európa-bajnokságot. Édesanyja súlyos betegsége miatt az olimpiai felkészülése sem volt zavartalan, Majoros az elmúlt hónapokban edzett Budapesten, Németországban és gyakran tréningezett Nyírbátorban, ahová barátja, a szintén válogatott kerettag Szita Márton is elkísérte.

Sietett az édesanyjához

– Tudom, könnyebb lett volna a németeknél vagy a válogatott társaimmal együtt készülni, de az édesanyám súlyos beteg, ezért nem akartam távol lenni tőle – fogalmazott az olimpikon. – Persze Ochsenhausenbe is elutaztam, hiszen a szerződésem oda köt. Teljes erőbedobással végeztem az edzéseket, hiszen az olimpiára készültem, de alig vártam, hogy befejezzem, és hazautazhassak anyukámhoz – tette még hozzá.

Majoros Bence pénteken a magyar olimpiai csapat tagjaként elutazik Japánba.

Az őt jól ismerő Csekő Sándor a nehézségek ellenére biztos abban, hogy Bence ki fogja hozni a legtöbbet aktuális felkészültségéből, állapotából.

– A negatív körülmények ellenére, ismerve Bencének a mentalitását, a sportághoz való viszonyát, biztos vagyok benne, hogy maximálisan ki fogja hozni, ami benne van. Nagy realitása van annak, hogy a csoportkörből továbbjusson. Az viszont kérdés, hogy utána meddig juthat, sok múlik majd a sorsoláson. Bence játékában vastagon benne van az, hogy magasabban jegyzett játékosokat is meg tud verni, ezt mát többször is bebizonyította. Viszont ha nem megy neki, nem érzi az ellenfelet, akkor tőle hátrébb rangsorolt játékosoktól is ki tud kapni – latolgatta az esélyeket a Nyírbátor szakosztályvezetője.

Tölgyes Dorottya egyik legnagyobb szurkolója Bencének, a bátoriak tehetsége bízik barátja jó szereplésében.

Tölgyes Dorottya is drukkol neki

– Bence a mezőny fiatalabb részéhez tartozik, ami az előnyére válhat, gyors, lendületes játékával meglepetést okozhat ellenfeleinek. Bízok benne, hogy egy-két kört tud menni. Az utóbbi időben párszor láttam őt játszani, beszélgettünk is, nekem úgy tűnt, hogy jó formában van. Nagyon sajnálom az édesanyját, ha Bence képes kizárólag a játékra összpontosítani, akkor jó mérkőzéseket fog játszani. Remélem, a szerencse is mellé szegődik és minél később kerül szembe ázsiai játékossal. Nagyon drukkolok neki – fogalmazott Tölgyes Dorottya.

– Ha Bence ki tudja zárni a magánéleti problémáit, ami ebben az esetben, valljuk be, szinte lehetetlen, akkor egy jó sorsolással akár a legjobb tizenhat közé is bejuthat – fogalmazott Dorogi János, a megyei asztalitenisz-szövetség elnöke.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában