Röplabda

2021.07.10. 20:00

Nyertünk a csehek ellen

Török sikerrel kezdődött a Continental Arénában az U 16 női röplabda Európa-bajnoksága, amelyet a szlovákokkal közösen rendezünk.

Fotó: Dodó Ferenc

Nyíregyházán és Homonnán egyaránt hat-hat együttes játszok csoportmérkőzéseket. A mieink szombaton a csehekkel, vasárnap a belgákkal mérkőznek, hétfőn pedig a lengyelekkel fognak. Kedden szünnap lesz, utána a törökök, végül pedig az oroszok következnek. Az utolsó két napon, 17-én és 18-án az elődöntőket, a döntőt, valamint a bronzmérkőzést szintén a Continental Arénában rendezik.

Eközben a másik csoportban a házigazda Szlovákia mellett Bulgária, Horvátország, Olaszország, Románia és Szerbia kapott még helyet. A kettes csoport küzdelmei mellett a szlovákok a házigazdái a további helyosztóknak is.

Visszatérve a Continental Arénában, az európai szövetség (CEV) döntése alapján maximum 1200 néző lehet a nyíregyházi csarnokban, a sajtó munkatársai csak a helyszínen elvégzett teszt után mehettek be a küzdőtérre. A nézők az északi oldal lelátóin ülhettek, lehettek mintegy háromszázan. Magyarok és külföldiek egyaránt és igen remek hangulatot teremtettek.

A találkozót megtekintette a Jakub Gluszak, a felnőtt női válogatott lengyel szövetségi kapitánya, aki szomorúan vette tudomásul, hogy honfitársai vereséggel rajtoltak.

Aztán jöttek a mieink, az első pont a magyar együttesé volt a csehek hibáját követően. Az első szett izgalmas játékot hozott, hiszen a hajrára a csehek érkeztek előnnyel, aztán sikerült a fordítás és a vasasos Erős Mirtill pontjával behúztuk az első etapot. A második az ellenfélé volt, a harmadikban a 14:13 után rákapcsoltak lányaink és szettelőnyhöz jutottunk. A negyedik felvonást a csehek kezdték jobban de lelkes és jó játékkal 11:11 után már mi vezettünk és a legeredményesebb magyar, a tizenhét pontig jutó Jámbor Cecilia ütése után meg is nyertük a szettet és a meccset.

Eredmények

Nyíregyháza

Törökország-Lengyelország 3:1 (22, -26, 18, 18)

Magyarország–Csehország 3:1 (23, –19, 19, 17)

Nyíregyháza, 250 néző, v.: Nikolova (szlovák), Verrascina (olasz).

Magyarorzságg: Jámbor 17, Kállai 6, Erőss 14, Botyánszki 5, Nagy S. 8, Vértes 1. Csere: Bencze (liberó), Tóth S. 1, Báder 3, Tuska. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

Belgium-Oroszország 0:3 (-16, -21, -16)

Homonna

Olaszország-Bulgária 0:3 (-21, -17, -22)

Szlovákia-Románia 3-0 (13, 17, 22)

Szerbia-Horvátország

A vasárnapi program

Csehország-Törökország 15

Magyarország-Belgium 17.30

Oroszország-Lengyelország 20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában